torsdag 18 mars 2010

Bokfrågornas ABC - O

Nu är det dags för bokstaven N i Lilla O:s utmaning.

1. Ännu ett bokpris den här veckan, ett endast för kvinnor Orange Prize for Fiction som delats ut sedan 1996. Vet du något om priset? Har du läst böcker av någon pristagare? Är det bra med ett pris för kvinnliga författare?
Jag tycker att det är jättebra med ett pris för kvinnliga författare och jag försöker ha lite koll på Orange Prize. Bland de prisade författarna jag läst kan nämnas Kiran Desai, Sadie Jones och Chimamanda Ngozi Adichie - idel suveräna författare.

2. Berätta om en bok som du tyckte mycket om, trots att du inte trodde att du skulle gilla den. En oväntad favorit alltså!
Oväntat var det att jag skulle uppskatta en grafisk roman, men Persepolis är verkligen bra.

3. Jag är inget fan av Peter Harrysson, men tänker ändå sno ett av hans favorituttryck. Jag vill att du berättar om en bok som var olidligt spännande!
Jag vet inte om jag läser så spännande böcker numer, de mest spännande jag läst de senaste åren är nog böckerna om Harry Potter.

4. Och slutligen vill jag höra om en bok om ett mindre trevligt ämne. Har du läst någon bok om otrohet som du tycker är bra?
Jag är säker på att jag läst böcker vars huvudsakliga tema är otrohet, men jag kan inte komma på någon. Därför drar jag till med en favoritroman som faktiskt innehåller en del moment av otrohet - Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg. Jag misstänker att de flesta läst den, annars har ni en pärla kvar att upptäcka.

1 kommentar:

  1. Den allvarsamma leken är en av mina favoriter. Persepolis tyckte jag gick ut starkt,men det blev lite mycket när jag försökte läsa alla delar i ett svep.

    SvaraRadera