tisdag 30 mars 2010

Tematrio - Häxor

Något som anknyter till Påsk ville jag ha som tema och påskkrim (deckare) hade vi ju förra året. Nästa år blir det förmodligen något om kycklingar :-) Men i år vill jag att ni berättar om berättelser med häxor i, välj genre efter tycke och smak.

1. Ledsen att jag lägger beslag på Harry Potter, men jag har inte så stort urval. Om någon har missat att läsa serien om Harry Potter, pojken som visade sig vara en trollkarl, tycker jag att ni ska åtgärda detta. Jag läser inte mycket fantastik, men att läsa Harry Potter är som att stiga in i en parallell värld. Jag är nördig nog att kunna reglerna i Quidditch och jag har även kunnat namnen på alla lärarna i Hogwarts.

2. Nästa serie om häxor kan jag i ärlighetens namn inte rekommendera. Den här serien ger stereotypa bilder av både de magiska och de vanliga människorna. Men, den roade mig under tonåren. Serien jag talar om är naturligtvis Isfolket av Margit Sandemo. Jag misstänker att många av er läst den.

3. I Roald Dahls Häxorna får man lära sig att riktiga häxor använder vanliga kläder och ser ut som vem som helst. Men de hatar barn! Det här är skräckbuskis som passar både äldre barn och vuxna med barnasinnet kvar.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

19 kommentarer:

 1. Jag funderade lite på att skriva om tre Harry-böcker, men avstod när jag kom på att det faktiskt finns en massa andra jättebra häxböcker att skriva om. Min trio finns här:

  http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2010/03/i-hast-med-eller-utan-kvast.html

  (Nu ska jag pronto läsa om Dahls häxorna, för den är verkligen helt fantastisk! Inte bara för de underbara invektiven "äckelbobba" och "flakaläpp", som jag och min bror fortfarande använder som skällsord oss emellan!)

  SvaraRadera
 2. Nu finns en trio hos mig. Rätt svårt så jag var tvungen att sno med favoriten av Roald Dahl.

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 3. Åh, både "Häxorna" och böcker om Harry Potter känns ju självklara i detta sammanhang, men har försökt att hitta andra till min lilla trio ändå.

  Ett visst sug att läsa om "Häxorna" infann sig också, kanske något att göra i påsk :)

  SvaraRadera
 4. Hej! Har länge varit sugen på att delta i dina utmaningar och nu har jag äntligen gjort slag i saken. Min trio finns här: http://varldenslitteratur.wordpress.com/2010/03/30/om-att-blogga/

  SvaraRadera
 5. Nu har även jag plitat ner lite om olika häxor.

  Här finner ni det:

  http://bokmamma.blogspot.com/2010/03/tematrio-haxor.html

  Välkomna in!

  SvaraRadera
 6. Nu har jag också gjort en häxtrio. Isfolket får hänga med på ett hörn hos mig också trots uppenbara fel och brister ;)

  SvaraRadera
 7. Häxor finns det hos mig också nu.

  SvaraRadera
 8. Hej! Jag har bidragit med några häxor jag också. http://fantasyflickan.wordpress.com/2010/03/31/jag-vill-ocksa-vara-med-pa-haxtrion/

  SvaraRadera
 9. Nu finns tre häxor hos mig också!

  http://elilaserochskriver.wordpress.com/2010/03/31/haxlikt-i-veckans-trio/

  SvaraRadera
 10. Nu är vi också med! Vi hade inte svårt att hitta häxor :)
  http://sfbokhandelnmalmo.blogspot.com/2010/03/tematrio-haxor.html

  SvaraRadera
 11. Detta var en kul trio! Min lista finns på http://trollets.wordpress.com/2010/03/31/tematrio-haxor/

  SvaraRadera
 12. Jag bidrar också med en häxtrio i veckan.
  http://andthentherewasbeatrix.blogspot.com/2010/03/tema-haxor.html

  SvaraRadera
 13. Så kul med lite nya deltagare, jag tänkte väl att temat skulle passa en del utmärkt. Ska besöka er all lite senare under påsken :-)

  SvaraRadera
 14. Undrar hur många det är som inte kommer att ta upp Harry Potter-böckerna i den här Tematrion! :Dc

  SvaraRadera
 15. Tre häxor klara! http://evacecilia.wordpress.com/2010/03/31/tematrio-haxor/

  SvaraRadera
 16. Såhär halvvägs till Blåkulla kommer mitt inlägg.:)

  SvaraRadera
 17. Skulle gärna velat ha med Harry Potter - men ikke. Istället blev dessa tre mina val: http://pantalaimoneandbooks.blogspot.com/2010/04/tematrio-haxor.html

  SvaraRadera
 18. Här kommer mina!
  http://bookwitchpasvenska.wordpress.com/2010/04/04/haxor-x-3-till-pask/
  Bättre sent än aldrig, hoppas jag.

  SvaraRadera