onsdag 17 mars 2010

Filmtips?

En illasinnad bacill har angripit mig så nu tillbringar jag dagarna med att läsa, lyssna eller titta på film. Böcker finns det gott om, men när det gäller film önskar jag tips. Vi kan hyra digitalt och det verkar som om det mesta finns. Men jag vet inte vad jag ska välja. Mina favoritfilmer är The Commitments och Billy Elliot, på senare tid har jag sett och gillat Finding Neverland, The Reader, A beautiful mind och Illusionisten. Jag tycker främst om drama och har i ärlighetens namn inte särskilt utvecklad filmsmak. Kan ni ge mig lite tips?

9 kommentarer:

 1. Bright star! Om John Keats, så då blir det både film och litteratur. :)

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte att Lars and the real girl var väldigt mysig (den börjar lite konstigt, men ge den en chans att utveckla sig)
  och en film som jag gillade jättemycket, och som fallit alla i min bekantskapskrets på läppen, är Little miss sunshine.

  Annars om du gillar drama och har möjlighet att hyra den skulel jag rekommendera BBC:s version av Pride&Prejudice - fantastiskt välgjort och oerhört bra.

  SvaraRadera
 3. Jag lånade just ut min Helen Mirren-box till en sjuk vän, det var utmärkt tidsfördriv. Kolla efter filmer med Julianne Moore - hon är så bra och jag gillar ofta filmer hon är med i. Sen finns ju Mad Men-boxarna, som jag gillar.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Om du gillade The Reader tror jag att du också skulle gilla filmatiseringen av Michael Cunninghams Timmarna. Men den är ju några gammal år så du kanske redan har sett den.

  SvaraRadera
 5. Ett urval från min filmhylla:

  Amelie från Montmartre
  Blood Diamond
  Brokeback Mountain
  Bröderna Grimm
  Children of Men
  Donnie Darko
  The Fisher King
  Gosford Park
  Hairspray
  Love Actually
  Miss Potter
  Nyckeln till frihet

  SvaraRadera
 6. Yay! Tack så mycket för alla fina tips, nu ska jag kolla vad som finns tillgängligt :-)

  SvaraRadera
 7. Här kommer några riktigt bra filmtips (enligt min smak):

  Walk the line(om Jonny Cashs liv)
  The shadowdancer (Måbra film som utspelar sig i Toscana)
  Mamma Mia (helt underbar)
  Min brors bästa flickvän (mysfilm)

  SvaraRadera
 8. Åh, Lars and the real girl är världens mysigaste film! Och när jag snabbt kollade vad Finding Neverland var så kom jag att tänka på filmen Stardust, den var mysig den också.

  SvaraRadera
 9. Här en till som älskar Commitments och Billy Elliot. Mer engelsk sunkgatscharm finn i The Full Monty. I samma tradition, men allvarligare och än angelägnare är smärtsamt fina (men stundom riktigt roliga) Secrets and Lies. Eller kanske kombinera litteratur/film? The Hours är en helt underbar film baserad på en helt underbar bok.

  SvaraRadera