tisdag 14 januari 2014

Vårens lockande böcker

Likt många andra bokbloggare (t ex Hermia och Feelgoodbiblioteket) har jag kikat en del på vårens utgivning. Och som vanligt finns det mycket som lockar. Här är de tio jag framför allt fastnade för när jag kollade runt.

Marias testamente - Colm Tóibín (Norstedts, februari) hoppas jag kommer att bli mitt första möte med en författare jag hört så mycket positivt om.

Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona - Anneli Jordahl (Norstedts, mars) lockar eftersom jag tyckte så mycket om författarens sätt att skriva i Jag skulle vara din hund.

Flickan som vandrade i öknen - Vénus Khoury-Ghata (Elisabeth Grate, mars) tror jag kommer att bli en favorit eftersom jag fortfarande tänker på hennes fantastiska roman Sju stenar till den otrogna hustrun.

Inte längre hemma - Chinua Achebe (Tranan, mars) har jag höga försväntningar på. Författarens Allt går sönder är den bästa afrikanska roman jag läst.

Mary Jones historia - Elin Boardy (W&W, april) är jag nyfiken på eftersom jag gillade Mot ljuset.

När kejsaren var gudomlig - Julie Otsuka (Albert Bonniers, april) vill jag absolut inte missa. Det får räcka med att jag fortfarande inte läst Vi kom över havet.

Låglandet - Jhumpa Lahiri (Brombergs, april) är även den skriven av en författare jag tidigare hyllat. Då handlade det om novellsamlingen Främmande jord.

Kvinnan på övervåningen - Claire Messud (Natur & Kultur, april) låter intressant när jag läser förlagets beskrivning.

Revolutionsskrivarna - Nawal El Saadawi (Ordfront, april) är måsteläsning för någon som gillade Den stulna romanen.
För in de döda - Hilary Mantel - (Weyler, maj) är sist men sannerligen inte minst på listan. Självklart vill jag veta mer om Cromwells liv och leverne efter mötet med magnifika Wolf Hall.

Vad har ni mest lust att läsa av allt nytt som kommer?


2 kommentarer:

  1. Nej vilket tråkigt omslag de fått till på svenska utgåvan av Tóibíns fantastiska lilla bok

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte sett några andra, men nu blev jag ju nyfiken och måste kolla.

      Radera