tisdag 28 januari 2014

Barnens ö

Stockholm läser i år Barnens ö av P C Jersild. Jag har försökt komma ihåg när jag läste den, det borde ha varit på gymnasiet i början av 80-talet. Konstigt nog kommer jag ihåg en del av den, men jag kan ju så klart ha hört en del om den även senare. I vilket fall minns jag att jag gillade Reine och alla hans funderingar inför vuxenlivet och jag är faktiskt sugen på en omläsning. Det är ju alltid lite extra speciellt att återvända till barn- och ungdomstidens 70-tal. Till sommaren tror jag blir lagom ...

4 kommentarer:

 1. Jag minns TV-serien mer än boken faktiskt. Är inget fan av Jersild men det ska bli kul att se vad de gör för olika evenemang av den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte jag läst ngt annat av Jersild, men har en fin bok om Lucia av honom som Vixxtoria tipsade om för evigheter sedan.

   Radera
 2. Jag läste den precis när den kom ut, andra halvan av 70-talet och minns att det var en ny upplevelse för mig. Innan de hade jag läst många ungdomsböcker, klassiker och deckare, det här var nog första gången jag läste en bok som var samtida, i en bekant miljö och med en huvudperson nära mig i ålder! Jag minns oxå att det var stort att jag, som var kanske 15 år, fick uttala mig om den och låna ut min bok till mammas väninnor... Som om jag var vuxen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka härliga minnen du har kopplade till den här boken. Tänker du läsa om den?

   Radera