lördag 4 januari 2014

Utmaningar i mängder

Vi är flera som har liknande läsintressen i bokbloggosfären, därför finns det nu (minst) tre läsutmaningar med liknande teman. Fördelen är så klart att man kan läsa samma böcker i dem. Kanske blir detta året då jag lyckas fullfölja utmaningarna?

Anna har startat en Världsutmaning och som bloggambassadör för Bokmässan 2014 administrerar hon gruppen Vardagsrum för världslitteratur på Bokmässans Community. Där kommer det att snackas massor om all världens litteratur, se till att bli medlem du också.

Även Hanna är bloggambassadör i år och hon och jag har båda lanserat liknande utmaningar. Så då passar vi naturligtvis på att delta i varandras. Hannas utmaning handlar om att läsa klassiska kvinnor, framför allt de titlar som finns i den feministiska litteraturkanon hon sammanställde förra året. De lästa böckerna diskuteras på Hannas blogg Feministbiblioteket och i gruppen Feministisk litteratur på Bokmässans Community.

Min egen utmaning är en kombination av Annas och Hannas med tillägget att böckerna redan ska finnas i min bokhylla. Alla är givetvis varmt välkomna att diskutera böcker av Världens kvinnor på min blogg i samband med att jag skriver inlägg om de böcker jag läst.


3 kommentarer:

  1. Så många spännande utmaningar! Jag har redan bestämt mig för ett antal utmaningar och vill inte hoppa på fler (läsa ska vara ett nöje och inte ett måste) men jag kommer nog att snegla på vilka böcker som ingår i de utmaningar du nämner här och kanske välja någon av dem oxåå, som enstaka böcker...

    SvaraRadera
  2. Härligt! Nu hoppas vi många vill läsa böcker av kvinnor från hela världen!

    SvaraRadera