torsdag 30 januari 2014

Nytt i bokhyllan

Två bokpaket låg det i postlådan idag, en underbar dag med andra ord. Ett ganska tunt brunt paket innehåller en av årets efterlängtade recensionsböcker - Marias testamente av Colm Tóibín. Jag har inte läst något av Tóibín tidigare, men hört desto mer positiva kommentarer. Och berättelsen om Jesu mor tror jag kan passa mig.

Det andra paketet var från Adlibris och innehöll en bok dottern ska ge bort i present. För att den inte skulle behöva resa ensam passade jag också på att fylla på mitt eget bokförråd. Jag har ju länge planerat att läsa något av Sara Lidman och den fina, billiga pocketutgåvan av Bära mistel kunde jag inte motstå. Dessutom föll jag handlöst för titeln på en bok, vars författare jag inte alls känner till, Sapfos tvillingar av Vendela Fredricson. Efter att ha läst den beskrivande texten var jag helt enkelt tvungen att införskaffa denna bok. Har någon av er läst den?


 

3 kommentarer:

 1. Oj vilken guldgruva!
  Marias testamente blir jag riktigt sugen på.. svenska eller engelska är den ständiga frågan

  SvaraRadera
 2. Marias testamente verkar intressant!

  SvaraRadera
 3. Jag har bara bläddrat lite i Maria-boken ännu, men den verkar fin.

  SvaraRadera