fredag 6 januari 2012

Årets första bokköp


Lite oklart om detta ska kallas fjolårets sista eller årets första köp. Men jag räknar det som årets eftersom jag inte fick böckerna förrän efter årsskiftet. Jag passade på att shoppa lite på Adlibris mellandagsrea och då slank även den ursnygga svenska klassikerboxen ner i kundvagnen. Av klassikerna har jag sedan tidigare läst s/y Glädjen av Inger Alfvén och Juloratioriet av Göran Tunström. De andra tre är Det mest förbjudna av Kerstin Thorvall,  Strändernas svall av Eyvind Johnson och Rövarna i Skuleskogen av Kerstin Ekman. Visst är de snygga? Zadie Smith erhöll Orange prize for Fiction 2006 för On Beauty, den är jag nyfiken på. Burma Boy och Maqiao tror jag är böcker som passar min något udda smak.

Nå, har ni shoppat några böcker hittills i år?

9 kommentarer:

 1. Vansinnigt snygga, de där klassikerna...

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig början på bokåret. Och klassikerna är ju jättesnygga. Jag har faktiskt börjat se lite mer på omslag, jag som tilldömt ytan noll influens, jag växte ju upp med gamla böcker ofta utan pappersomslag och ingen aning om innehållet, men nu, tja jag kan tycka mycket om vissa omslag i alla fall.
  Men jag läser i stort sett aldrig baksidestexterna fortfarande......

  :-)

  SvaraRadera
 3. Klassikerboxen är verkligen snygg, får kanske klicka hem en bara därför:)

  Zadie Smith läste jag för något år sedan och gillade så mycket att jag nu håller på att läsa ytterligare en bok av henne.

  SvaraRadera
 4. Beställde faktiskt hos Agnes i Lund som säljer ut allt för halva priset.

  SvaraRadera
 5. Och det säger du bara så där O, har du ngn aning om hur mycket pengar jag just spenderade?!

  SvaraRadera
 6. Gillar också omslagen väldigt mycket! Och oj vad jag minns hur min lärare i svenska lovordade Strändernas Svall -
  Nausika var det väl hon hette, jag har inte läst om den sedan gymnasiet.

  SvaraRadera
 7. Smith är bra! Läste boken för några år sedan och gillade den verkligen.

  SvaraRadera
 8. Jag har faktiskt áldrig läst Strändernas svall, men den ser jag fram emot, Eva.

  SvaraRadera