onsdag 11 januari 2012

Strindberg just i år

Nu ska jag faktiskt inte alls bryta mitt nyårslöfte och anta en läsutmaning, men hallåå, Strindberg kan man väl råka läsa när som helst. I Jessicas utmaning, som jag alltså inte alls tänker delta i, ska man läsa 3-4 böcker av denne författare eftersom det var 100 år sedan han dog. (Alltså hur mycket Fröding har ni läst de senaste två åren, jag vill bara påpeka att 2010 var det 150 år sedan han föddes och 2011 var det 100 år sedan han dog. Hmmm jag borde utmanat er...) Men, åter till den där August som jag inte är odelat positiv till. Jag har ju övervägt att låna en del av hans romaner i CD-version på bibblan, jag kanske tar och slår till i år. Jag läste och gillade En dåres försvarstal på gymnasiet, jag har sett och gillat filmen Hemsöborna, Jag tror mig minnas att jag även läst Fröken Julie och jag har sett en fin dramatisering av Ett drömspel. Jeg har dessutom försökt, men misslyckats med att läsa Röda rummet. Mmm, jag kommer nog att råka läsa lite Strindberg just i år.

Här kan ni läsa mer om Strindbergsåret 2012.

2 kommentarer: