söndag 22 januari 2012

Once Upon a Time


Jag tittar sällan på TV-serier och i princip aldrig på TV-program som innehåller övernaturliga element. Sannolikheten att jag skulle börja titta på en TV-serie som Once Upon a Time var därför liten. Men något i trailern fångade mig och jag tänkte att jag väl kunde kolla lite. Och sedan var jag så klart omedelbart fast i sagans värld.

Emma är en tuff ung kvinna, som försörjer sig på att sätta dit smitare. På sin födelsedag får hon besök av sonen Henry, som hon adopterade bort vid födseln. Emma kör Henry hem till Story Brook, en mycket underlig liten stad. Henry försöker övertyga Emma om att alla i Story Brook egentligen är figurer ur sagor, som drabbats av en förbannelse. Invånarna har glömt att de är sagofigurer och alla lyder de Henrys adoptivmamma, den mycket bestämda borgmästaren. Enligt Henry är det hon som kastat förbannelsen över alla i staden. Och det är Emmas uppgift att rädda dem alla.

Nu har jag sett två delar av serien och jag är helt klart fast. Jag tycker mycket om den udda berättelsen och växlingen mellan sagoperspektivet och den vanliga, moderna världen. Jag tycker dessutom om flera av skådespelarna i serien, allra mest gillar jag såklart den gamle favoriten Robert Carlyle, som dessutom här har en mycket intressant roll.

Serien går på torsdagar kl 20.00 i Kanal 5.

8 kommentarer:

 1. Jag har också sett de första två avsnitten och väntar ivrigt på nästa!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag älskar Once Upon a Time! :)

  SvaraRadera
 3. Jag har också sett serien! Helt underbar och jag fastnade direkt! Det roligaste tycker jag nästan är att försöka lista ut vilka sagofigurer de olika människorna är :P

  SvaraRadera
 4. Jag blir nyfiken, kankse får lov att kolla. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Serien verkar faktiskt lovande måste jag säga. (:

  SvaraRadera
 6. Jag misstänkte nästan att det var fler än jag som gillade ;-) Och visst är det, precis som du säger Elina, kul att försöka klura ut vilka alla "egentligen" är.

  SvaraRadera
 7. Detta är en riktigt bra serie som jag också följer!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker också att den är jättebra!

  SvaraRadera