torsdag 22 september 2011

Mer om Bokmässans första dag

Förutom den fantastiska invigningen med Herta Müller bestod första mässdagen av snack med ett gäng bloggkollegor och förläggare. När jag var som mest vilse dök Arina upp och visade mig till bloggrummet, hon har en fantastisk förmåga att dyka upp när hon behövs som mest. I bloggrummet träffade jag Linda enligt O och vi bestämde oss för att tillsammans kika in hos en mängd utställare. Vi träffade Johan och Jörn från Thorén & Lindskog och Linda vågade sig till och med på en tysk bok. Hon valde Upptäckten av currywursten, ett bra val tycker jag. Vi vandrade vidare och hamnade så småningom hos Weyler förlag. Vi hade dessutom tur att ramla in där just när Tomas Bannerhed signerade sin rosade roman Korparna och gick därifrån med varsitt signerat ex. Efter att ha letat länge efter SEKWA och Elisabeth Grate hittade vi till slut fram. Elisabeth brukar vara bra på att veta vad jag kan tänkas gilla, idag fick jag med mig Döden inpå livet av Maureen O'Brien, en kriminalroman med psykologiskt djup.

Linda vandrade vidare mot seminarier om utsatta flickor, medan jag strosade omkring på internationella torget. Efter att ha stått och valt länge bland Tranans alla fina böcker slog jag till och köpte Allt gott ska komma dig till del av Sefi Atta, en roman som länge stått på min önskelista.

Tillbaks i bloggrummet pratade jag med många bokbloggare, ingen nämnd och därmed heller ingen glömd. I morgon ska jag se till att skriva upp vilka som är där. Dessutom blev jag och Calliope intervjuad av en journaliststudent från Molkoms folkhögskola angående vår syn på hur unga människor påverkas av ett ökat användade av internet, sociala medier och bokbloggar. Inte helt oväntat var både jag och Calliope positiva till att ungdomar hänger på nätet, dock med en liten pekpinne angående hur personlig man bör bli i olika situationer.

2 kommentarer:

  1. Två höjdare fick du med dig, Bannerhed och Atta!

    SvaraRadera
  2. Och några till idag som jag ska berätta om senare.

    SvaraRadera