tisdag 15 juni 2010

Tematrio - Titeldjur

Denna vecka återvänder jag till olika utmaningar relaterade till böckers titlar. Vi har tidigare skrivit om titlar som innehåller färger och städer, nu har turen kommit till djuren. Berätta om tre boktitlar som innehåller ett (eller flera) djur!


1. Ur kackerlackors levnad av Inger Alfvén är en av mina lite äldre romaner. Två par träffas på en segelbår i Västindien. Den trevliga semestervistelsen förvandlas dock till något annat och vi får höra de olika huvudpersonerna berätta sin version. Om starka känslor och komplicerade relationer. En modern svensk klassiker.

2. Svinalängorna av Susanna Alakoski skildrar ett barns utsatthet och klassamhällets baksida. Romanen är dock inte bara en dyster, tragisk uppväxtskildring. Här finns också utrymme för kamratskap, kärlek och humor. På ett lättläst, engagerande sätt gestaltar författaren ett barns enorma överlevnadsförmåga.

3. I Kattöga av Margaret Atwood återvänder konstnären Elaine efter många år till hemstaden Toronto. Här uppväcks plågsamma minnen från det förflutna. Kattöga är en mycket mörk uppväxtskildring, en berättelse om mobbing och barns omedvetna (?) ondska.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

13 kommentarer:

 1. Nu finns en trio också hos mig.

  SvaraRadera
 2. Jag föreslår tre fåglar hos mig (och är glad för att fotbollen uteblev!!!)

  http://ombockersomjaghunnitlasa.blogspot.com/2010/06/vingar-som-bar.html

  SvaraRadera
 3. Här är min trio:
  http://afractionoftheweb.blogspot.com/2010/06/tematrio-titeldjur.html

  SvaraRadera
 4. Det tog lite tid, men till slut fick jag ihop en trio (utan att "bara" välja en massa barnböcker).

  SvaraRadera
 5. En trio finns nu även hos mig.

  SvaraRadera
 6. Inte nog med att jag lyckades svara på veckans tematrio samma vecka som den dök upp, utan till och med SAMMA DAG! Helt fantastiskt. =)

  http://etthemutanbocker.blogspot.com/2010/06/tematrio-titeldjur.html

  SvaraRadera
 7. Du har en, hösgt frivillig, award att hämta på min sida.

  SvaraRadera
 8. Done! Kom på en hel rad titlar men valde tre :)

  SvaraRadera
 9. Såja, nu finns min trio uppe också! :)

  Hittas här: http://idasbokblogg.blogspot.com/2010/06/tematrio-titeldjur.html

  SvaraRadera
 10. Nu finns min trio på min blogg! Det blev en trio med vargar.
  Kom gärna in och läs.

  SvaraRadera