onsdag 9 juni 2010

Mer nyheter

Fina nya böcker har nyligen hittat hem till mig. Sommaren kommer att fyllas av spännande berättelser och nya favoriter.Den stulna romanen av Nawal El Saadawi

Nawal El Saadawi skriver med kraft och känsla och tvekar inte att avslöja det förakt som den arabiska kvinnan ännu ibland behandlas med. I Den stulna romanen möter vi den faderlösa Zina som överges vid födseln av sin mor, Bodour. Hon växer upp som gatubarn, trots det blir hon tack vare sin begåvning och charm en sångerska som avgudas av alla. Men när Ahmad, ledare för en extremistgrupp, blir förälskad i Zina, vänder hennes lycka.


Påminnerskan av Anne Tyler

En varsamt berättad historia om en pensionerad lärare som tvingas komma till insikt om vad som är viktigast i livet och hur man kan förhålla sig till den senare delen av livet.

Liam Pennywell, hade tänkt bli filosof när han var yngre men blev grundskolelärare istället. Därför bekom det honom inte särskilt mycket när han tvingades gå i pension vid 61 års ålder, för han var ändå inte så förtjust i sitt jobb. Något som däremot retar upp honom är att någon stulit hans minne! Vilket hände den första natten i hans nya lägenhet. Allt Liam vet när han vaknar upp på sjukhuset dagen efter, är att han hans huvud värker och är inlindat i bandage. Desperat försöker han få reda på vad som har hänt men den minnesförlust han lider av gör allt så mycket svårare. Det han behöver är en påminnerska någon som kan hjälpa honom att komma ihåg. Men den hjälp han får är kanske inte den han tänkt sig.


Onda stenar av Milena Agus

Onda stenar är ett barnbarns berättelse om sin originella farmor, om hennes liv och äktenskap, om hennes omtumlande kärleksaffär med Den hemkomne på en kurort dit hon rest för att bli botad från sitt njurstenslidande, sina onda stenar.

Milena Agus är född i Genua och bosatt i Cagliari på Sardinien, där hon undervisar i italienska och historia på ett tekniskt läroverk. Hon har skrivit fyra romaner. Med sin andra roman Onda stenar, 2007, fick hon ett spektakulärt genombrott i Frankrike och Italien och boken har sedan dess översatts till ett flertal språk.

2 kommentarer:

  1. Här fick jag mig tre boktips som faller mig i smaken, samt Håkan Nessers bok i förra inlägget.
    Det ända hindret är att jag har köpstopp just nu. så jag får väl titta in på biblioteket för att se hur lång kö det är.
    Ha det gott:)

    SvaraRadera
  2. Köpstopp är verkligen ett elände ;-)

    SvaraRadera