måndag 7 juni 2010

Den store

Äntligen är det dags för mig att läsa Den store Gatsby av F Scott Fitzgerald och jag fascineras av den dekadenta miljön, festandet, otroheten och det ytliga spelet mellan människorna. Huvudpersonen Nick Carraway har dock rätt höga tankar om sig själv: "Alla tror sig leva upp till åtminstone en av de stora dygderna, och i mitt fall är det denna: jag är en av de få ärliga människor som jag har känt i mitt liv." (sid 64) Hittills tycker jag mycket om romanen, den är framför allt intressant som en skildring av en tidsepok och en livsattityd.

2 kommentarer:

  1. Har precis publicerad min recension av Den store Gatsby på bloggen. Jag läste ut boken i helgen. Ska bli spännande att läsa om din upplevelse av den.

    SvaraRadera
  2. Kommer och läser när jag skrivit ner mina tankar, läste ut boken igår.

    SvaraRadera