torsdag 3 juni 2010

Nesseristiskt

De ensamma av Håkan Nesser handlar om ett gäng studenter, vars liv förändras när en av dem dör i en fallolycka (?). Nu 35 år senare dör en annan i gruppen på exakt samma ställe och sätt, vad har hänt? Barbarotti och kollegan Eva Backman arbetar för att lösa fallet - om det nu ens finns något fall. Intrigen är suveränt genomtänkt, personporträtten är fylliga och språket är perfekt Nesserskt, texten har ett driv som gör det svårt att lägger ifrån sig boken. Trots att boken är på 580 sidor finns ingen irrelevant utfyllnad, allt är läsvärt. 400 sidor in i boken sitter jag som klistrad, jag önskar att jag inte var tvungen att arbeta idag.

8 kommentarer:

 1. Men du - skyll på gallstenen! Nån nytta kan du väl ha av den!

  (Jag satt också som klistrad; läste nästan hela boken i ett svep i söndags. Det är inte alls som man tror. Hehe.)

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra bok utav Nesser som jag nog måste läsa i sommar.
  Tack för tipset.
  Kram:)

  SvaraRadera
 3. Utläst, suverän, rekommenderas!

  SvaraRadera
 4. Nu sitter jag och undrar över varför jag inte börjat läsa den serien, jag gillar ju Vav Veteren-böcerna

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också van Veeteren, Barbarotti-serien är ännu bättre.

  SvaraRadera
 6. Å, hurra! Denne boka fikk jeg i posten i dag, og hadde egentlig tenkt å vente litt med å lese den. Men nå må jeg jo bare begynne, når jeg leser det du har skrevet!

  SvaraRadera
 7. Lyran: Jag håller med. Jag skrev långt om boken häromdagen.

  Och MariaH: Barbarottiserien är mycket bättre! Läs åtminstone En helt annan historia, för det tycker jag är Nessers allra bästa bok!

  SvaraRadera
 8. Jag är osäker på om jag tycker allra mest om En helt annan historia eller den här senaste. Nesser blir bara bättre :-)

  SvaraRadera