onsdag 30 juni 2010

Alla mina läsprojekt

Många mina läsprojekt framskrider enligt planerna, men en del av dem har gått i stå.

Bokmanias utmaning att läsa noveller hoppade jag snabbt på, men jag har inte lyckats läsa någon ännu, trots att det finns en hel del i bokhyllan.

Mitt eget långtidsprojekt att läsa alla Nobelpristagarna ligger också i träda för tillfället. Det har bara blivit en enda läst ännu i år, Mardrömmen av Oe.

I Martinas utmaning att läsa Skrivande svenskor från första hälften av 1900-talet hänger jag ändå med rätt så bra, även om jag är försenad. Jag har hittills läst alla böckerna och kommer snart att börja med Maria Sandels Droppar i folkhavet.

I en En bokcirkel för allas Afrika-utmaning har jag ännu inte läst något, men jag har köpt ett par böcker av Assia Djebar, Adams revben av Nuruddin Farah och som recex fått Den stulna romanen av Nawal El Saadawi.

I utmaningen att läsa dystopier under sommaren har jag hittills läst Vägen, en skrämmande bra framtidsskildring.

När det gäller min Klassikerutmaning har jag hittills läst Den store Gatsby och nyligen påbörjat Anna Karenina. Det tycker jag är hyfsat bra.

Jorden Runt-utmaningen har en paus under sommaren och kommer att återupptas i Sydamerika i september. Jag ser fram emot att äntligen läsa Andarnas hus.

Sommarens Sagan om Ringen-lyssning framskrider fint. Del ett och två är avklarade, nu kommer den stora striden och Frodos sista kamp.

5 kommentarer:

 1. Jag är lika försenad med mitt eget läsprojekt, jag har inte ens börjat på Droppar i folkhavet... Det är tur att Jorden Runt har uppehåll, om jag gör en till utmaning nästa år så ska jag nog ha sommaruppehåll jag också. =)

  SvaraRadera
 2. Den stulna romanen har jag läst. Dock tar den tid att ta sig igenom. men jag tyckte om den.

  SvaraRadera
 3. Oj, det kallar jag höga ambitioner :)
  Själv består mitt enda läsprojekt för tillfället av att ägna sommaren åt vuxenlitteratur.

  SvaraRadera
 4. Jag är så himla imponerad av alla läsprojekten (till och med om de inte fullföljs!). Men hinner du egentligen läsa något som inte är projektrelaterat mitt i alltihop?

  SvaraRadera
 5. Jajamensan, jag hinner läsa annat också. Men jag gör gärna projekt av det mesta jag läser :-)

  SvaraRadera