måndag 14 juni 2010

Fotboll och Tematrio

Det är inte lätt att få till så många blogginlägg nu, när matcherna duggar tätt. Idag började VM på allvar när mitt älskade holländska lag slog danskarna. Tack och lov för detta. Jag var rädd att fasan från 1992 skulle upprepa sig. Inbytarna höjde ribban och sprang ifrån danskarna.

Just nu spelar Italien. De ligger under mot Paraguay och detta vill jag inte tala mer om... snyft.

Om jag skapar en Tematrio om fotboll är det nog inte många som kan delta, kanske inte ens jag själv. Men, jag ska försöka få till något tema i morgon.

8 kommentarer:

 1. Fast fotboll är väl inget omöjligt tema:
  Peter Handkes "Målvaktens rädsla för straffspark"
  Per Wahlöös "Hövdingen" och "Gödel, Escher, Bach" av Douglas R. Hofstadter.
  För att ta tre böcker om fotboll (jag har visserligen bara läst två av dem).

  SvaraRadera
 2. Många pluspoäng till dig som deltar troget :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har läst ganska många böcker om fotboll, alla har varit barn- eller ungdomsböcker dock. Kommer inte på någon enda vuxenbok på temat som jag har läst.

  SvaraRadera
 4. Jag kan också komma på tre böcker om fotboll, om det kniper. Men inte har jag särskilt stor lust till det om du kan komma på ett annat tema :-)

  (Skolavslutningar? Sommarpsalmer? Boktitlar med kläder? Serieböcker?)

  SvaraRadera
 5. Jag får inte heller till särskilt många inlägg under dessa tider, men jag deppar inte ihop för det. Jag försöker dock att undvika att se alla matcher för annars skulle det lätt kunna bli en repris av VM-06 då jag såg alla matcher utom två ....snacka om fyrkantiga ögon.

  Fotbolls-VM är något speciellt och det bara spritter i kroppen, alla pratar om det, alla har någon slags känsla för det, man hatar och man älskar... ja, det är helt enkelt underbart!

  SvaraRadera
 6. Nu kommer det en Tematrio med annat tema :-)

  Ja, visst är det magiskt, Annika :-)

  SvaraRadera
 7. Älskar också VM och listade faktiskt några böcker med fotbollstema här om dagen; I skuggan av San Siro, Dödsmatchen och Fever Pitch!
  Själv ser jag fam emot Spaniens intåg i turneringen.

  SvaraRadera
 8. I Kjell Westös Där vi en gång gått har fotbollen en rätt stor roll, men det skulle vara fel att säga att den handlar om fotboll. Boken har flere huvudpersoner och en av dem har varit till sjöss, när han kommer hem har han lärt sig bl.a. saxsparken(?) och introducerar den i 50-talets Helsingfors. Sedan används arbetarnas eget fotbollslag i identitetsbyggande syfte.

  SvaraRadera