fredag 16 januari 2009

Sims 3

Nu skriver de om Sims 3 i Svd Kultur. Hur ska en före detta fanatisk Sims-spelare kunna värja sig? Titta så fin den lilla simman på bilden är. Och så personliga man kan göra sina simmar. Följ länken och se så fin den nya byn är. Och de har nu även olika röster. Jag kanske faktiskt måste... fast jag skulle ju sluta...

Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att jag är, eller rättare sagt har varit, en av de mest engagerade Sims-spelarna i Sverige. Jag började spela strax efter det att Sims 1 lanserats och jag startade min första sida med nedladdningsbara filer år 2001. När jag stängde den 2005 hade jag haft 3 miljoner besök. Nu har jag en sida med nedladdningsbara filer för Sims 2 on-line, fast jag har inte uppdaterat den på mer än 1 år. Tillsammans med en kompis drev jag ett internationellt Sims-forum under flera år, men det har vi nu lämnat över till en av våra medlemmar. Jag var faktiskt så engagerad i Sims att jag blev ombedd att beta-testa program för EA Games innan de släpptes. Naturligtvis tackade jag ja till det.

Men nu är det snart ett år sedan jag spelade. Och jag känner mig så fri :-) Det är svårt för mig att bara spela lite, jag blir så engagerad och vill skapa saker, tapeter, kläder osv till mina simmar. Och då går timmarna fort. Men kanske är det ändå så att jag ska spela Sims 3 också, vi får väl se i februari.

Här är några bilder på mitt alter ego Sim Lyran från mitt spel.Bild 1 visar Lyrans hus, på bild 2 åker Lyran rullskridskor och på bild 3 adopterar Lyran sin dotter. Hmmmm, måste nog starta spelet bara för att se att allt är väl med alla mina simmar...

6 kommentarer:

 1. Ja, visst är det beroendeframkallande (har till och med skapat en blogg med fokus på The Sims 2 & 3), men då jag är rätt usel på att skapa saker till spelet så känner jag inget tvång - annat än att ladda ner massor dvs...

  The Sims 3 kommer ju bli lättare att customize för mig själv, med mönster osv - så ge 3:an en chans iaf.

  Eftersom du skriver om böcker så borde jag kanske skriva med adressen till min boksida också: http://bok.thefrojd.com - skriver dock långt ifrån lika läsvärda och utförliga recensioner som du.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, vad roligt att se. Det är alltså därifrån du har hämtat din profilbild... Det har jag funderat en del på. ;)

  Jag är så uruselt insatt i Sims, men det verkar onekligen väldigt underhållande.

  SvaraRadera
 3. Härligt Lyran! Där man minst anar.....Föresten, hjälmen var med mig till Point idag ifall jag skulle få se dig!
  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Fin Sims-blogg Lotta, nu blev jag ännu mer sugen att spela...

  Ja, Annelie, Sims är verkligen ett fantastiskt spel eftersom det kan fylla så många funktioner.

  Missade rean idag G, men fyndade Nanook på Sweetie under veckan :-) Så omtänksamt att du hade hjälmen med. Dottern är sjuk så vi kanske missar festen i morgon också :-(

  SvaraRadera
 5. Åh, vad kul med fler fanatiska Sims-fans! Jag är själv helt besatt. Det jag tycker är roligast är att göra egna filmer och serier med spelet.

  Har än så länge bara gjort två halvdana med hjälp av "Sims 2" men jag planerar att göra en riktigt bra serie när "Sims 3" kommer. Längtar! :)

  Bloggade om spelet i dag igen, kika gärna förbi.
  Stor kram!

  SvaraRadera