lördag 10 januari 2009

Muminsnack


Som vanligt när jag börjar intressera mig för ett ämne upptäcker jag att det finns stora mängder kunskap att inhämta. Jag har ju bloggat lite om Mumin tidigare och tänkte idag börja läsa böckerna. Då insåg jag direkt att jag saknade berättelsens inledning Småtrollen och den stora översvämningen. Denna måste således införskaffas. Och eftersom jag gärna vill introducera den fantasieggande Muminvärlden för dottern har jag även beställt Stora boken om Mumin som bl a innehåller bilderböckerna Hur gick det sen? och Vem ska trösta knyttet?.

När jag googlade runt efter information om Muminfamiljen och Tove Jansson hittade jag en mycket intressant uppsats. Den vill jag gärna rekommendera till alla som är intresserade av Mumindalens invånare.

3 kommentarer:

 1. Då vill jag gärna passa på att tipsa om essäsamlingen "Tove Jansson Rediscovered", helt unik i sitt slag. Jättedyr att köpa men kan fjärrlånas. Här en smakprov:
  http://tinyurl.com/7g4zq9
  Visserligen på engelska, men sveriges mesta Janssonkännare har alla bidragit med essäer.

  SvaraRadera
 2. Hoppsan, ETT smakrprov ska det såklart stå!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset Mrs B, den verkar mycket intressant.

  SvaraRadera