fredag 9 januari 2009

Serien komplett

Så har då Trollvinter kommit hem och anslutit sig till de andra Muminböckerna. Nu är min serie komplett, fast det finns förstås andra Muminböcker och prylar man kan vilja ha. Idag kom jag också ihåg att fota min fina somriga Muminmugg. Jag vill köpa en vintrig också, årets modell hade ett vackert motiv med en vinterbrasa. Ska slå till på en.

Men lilla Muminboken har ju, som sagt var, inte korsat Sverige ensam i en liten låda. Den hade faktiskt sällskap av ett ganska stort inköp. När jag funderat en stund på om jag skulle köpa Mumin- eller Narniaserien, blev det rätt uppenbart att jag bara försökte lura mig själv. Givetvis tänkte jag köpa båda. Jag har inte läst någon av dem, jag missade dem under uppväxten. Och det är ju inte acceptabelt. Dessutom får så klart dottern ta över dem när hon växt i dem. Kattresan är hon väl på väg att växa ifrån, men hon kommer nog att tycka om den en stund. Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian har jag blivit tipsad om på Bok.nu och den ser jag mycket fram emot att läsa. Falling man och Flykten har jag väntat på ett tag och dem har jag bloggat om tidigare. När jag fick se titeln Bränt barn söker sig till elden av Cordelia Edvardson väcktes minnen hos mig. Denna bok har jag läst och tyckt om för länge sedan, hoppas att den klarar en omläsning.

2 kommentarer:

  1. Åh, Godnatt Mister Tom är en höjdare. Ska bli intressant att läsa vad du tycker om den som förstagångsläsare i vuxen ålder. Själv slukade jag den gång på gång i tidiga tonåren och läser den fortfarande då och då!

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas att jag kommer att ta den till mig också :-)

    SvaraRadera