onsdag 11 juni 2008

Lite ditt & datt

Jag har varit lite dålig på att blogga för det är ju EM. Och det finns många matcher att se och mycket att prata om. Men, jag ska inte tråka ut er med detta, utan det "tjötet" tar jag med andra sportfånar.

Två dagar tog det mig att lyckas skriva ner alla mina böcker på ett block. Jag hade lite fler än jag trodde, framför allt har jag favoriserat vissa författare och köpt så gott som alla deras böcker. Nu ska allt göras i Excel-format. Det tar nog lite längre tid...

På bokfronten är det nya att jag tyckte att Sommarbarn av Katerina Janouch var urtrist att lyssna på. Jag vet inte varför jag inte lyckades engagera mig i berättelsen, som jag dessutom har lite personlig anknytning till. Det kändes som att jag drunknade i en massa praktiska detaljer och att berättelsen aldrig riktigt tog fart.

Så nu läser, eller rättare sagt lyssnar jag på, Mannen utan öde av Imre Kertész igen. Jag har lyckats samla några väninnor kring idén att läsa Nobelpristagare och vi ska ha vår första "bokträff" till veckan. Jag kände att jag ville friska upp minnet av denna fantastiska berättelse innan dess.

4 kommentarer:

 1. Jag är väldigt nyfiken på din boklista; det ska bli intressant att se vad den innehåller.

  Fast jag tror inte att jag ger mig in på något liknande projekt :-)

  Vem är det som har läst in Kertesz?

  SvaraRadera
 2. Vad roligt det låter att ha Nobelprisläsprojekt (hm, blev långt det där) med vänninnor!

  Du, nu tar jag dig på ordet och ber om hjälp med att få veta vad som ska till för att återställa ett vettigt radavstånd på min blogg. Jag blir fullständigt knasboll av att titta på de där hoptryckta raderna. Om du inte vill skriva det som kommentar här kan du maila mig på spectatia@mail.com. Tack snälla på förhand! :-)

  SvaraRadera
 3. Marianne, tyvärr har jag inga roliga böcker, mest sådant jag köpte för 10-20 år sedan. Nuförtiden diciplinerar jag mig hårt och går till bibblan :o) Det är Krister Henriksson som läser Mannen utan öde och han gör ett mycket bra jobb.

  Spectatia, jag mailar i morgon med detaljerade instruktioner. Jag ska ta och läsa i din kod så jag kan beskriva exakt.

  SvaraRadera