torsdag 26 juni 2008

Böcker A - Ö bokstav W

Malin har startat en ny utmaning. Kul, tycker jag som missade den så omtalade "Bokfemman". Nu är utmaningen lite mindre omfattande, men den kan vara nog så svår och rolig ändå. Här är Malins egen beskrivning av utmaningen "Böcker A-Ö":

"Utmaningen är att nämna en bok OCH en författare på bokstaven. Någon som ni gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Ja, listan kan göras lång men motivera ditt val så vi vet om vi ska hänföras eller skrämmas bort."
Första bokstaven ut var W och den var jättesvår för mig. Här är mina svar:

Bok: (The) World According to Garp av John Irving är en vansinnigt rolig bok, med allvarlig underton. Fantastiska händelser, stora tragedier och komiska situationer - en hejdlöst charmig blandning.

Författare: Carin och Stina Wirsén som skrivit och illustrerat de underbara barnböckerna En liten skär och många små brokiga och Vem är arg?. De här böckerna är ett måste för barn från c:a 2 år.

2 kommentarer:

  1. Får jag tipsa om att BBC World Book Club just hade John Irving på besök för att tala om The world according to Garp? Podcasten finns här:
    http://www.bbc.co.uk/radio/podcasts/wbc/

    Där får man bland annat veta vad författaren själv tänkte om titeln på boken.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Det var kul att lyssna på författarens kommentarer om karaktärerna, början/slutet och den "dåliga" titeln :-)

    SvaraRadera