torsdag 5 juni 2008

Austens hjältinnor

I am Elinor Dashwood!

Take the Quiz here!


"You are Elinor Dashwood of Sense & Sensibility! You are practical, circumspect, and discreet. Though you are tremendously sensible and allow your head to rule, you have a deep, emotional side that few people often see."

Vilken Austen hjältinna är du?

7 kommentarer:

 1. Anne Elliot, tydligen.
  Men "easily persuaded" är jag inte ...
  Nåja, måste väl erkänna att de få Austenverk jag har läst inte satte några som helst spår och A.E. hade jag aldrig hört talas om :-)

  SvaraRadera
 2. Och jag måste erkänna att jag inte ens är säker på att jag läst några :-) Jag får väl ta och göra det, men jag tror inte riktigt att det är min genre.

  SvaraRadera
 3. Möjligen ingick någon av hennes romaner i gymnasiesvenskans litteraturdel, eller kanske bara som utdrag i någon antologi.
  Något senare läste jag nog en eller två frivilligt, fast det är helt fel genre även för mig.

  SvaraRadera
 4. Elizabeth Bennet! Passar mig utmärkt eftersom "Stolthet och fördom" är min Jane Austen-favorit. Eller åtminstone var det när det begav sig, det var länge sedan jag läste något av henne.

  SvaraRadera
 5. Jag borde väl läst dem för ett 20-tal år sedan, ska försöka sona denna försummelse snarast.

  SvaraRadera
 6. Jag blev också Elinor Dashwood!
  Och Jane Austen äääger ju! (Som min son skulle sagt.) Ser på kommentarerna ovan att tydligen inte all uppfattat detta obestridliga faktum!:-)
  Jokes aside: Jag rekommenderar verkligen Austens böcker. Hennes öde som författare påminner om Lagerlöfs; erkänd i samtiden men sedan rynkad på näsan åt för att på senare tid återupprättas igen. Vid en ytlig betraktelse kan Austens berättelser synas lite banala, men under ytan finns ganska vass kritik mot tidens normer; särskilt vad beträffar kvinnors kringskurna liv. Läs och njut!

  SvaraRadera
 7. Jag ska verkligen läsa och njuta Mio :-)

  SvaraRadera