söndag 1 juni 2008

Sommarläsning

Nu börjar det allt bli lite väl varmt för avancerad litteratur. I hängmattan (eller som i mitt fall - i hammocken) passar det bättre med något lite lättsammare.

För mig innebär lättsamt ofta deckare. Mina deckarfavoriter är Håkan Nesser, Karin Fossum och Arnaldur Indridason. Jag ska också, efter tips av Magix testa den finska deckarförfattarinnan Leena Lehtolainen. Har ni några tips på bra danska deckarförfattare? Det vore ju kul att ha hela Norden samlat.

Jag har också en tendens att läsa många böcker av samma författare när jag hittat något jag tycker är bra. Så har jag t ex många Maeve Binchy, många Joanna Trollope och en del Amy Tan i min bokhylla. De här författarna är mycket lättlästa, men skriver ändå om romantik och relationer på ett sätt som engagerar.

Och vill man läsa med ett småleende på läpparna tycker jag att man ska välja någon bok i serien om Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith.

Vad läser ni helst i hängmattan (eller i hammocken, på stranden osv)?

8 kommentarer:

 1. Jag har varken en hängmatta eller hammock, men en balkong har jag i vart fall och om jag skulle sätta mig där för att läsa så skulle det nog bli en bok av Elizabeth George. :-)

  SvaraRadera
 2. I sommar hade jag tänkt att jag äntligen skulle ta mig tid och läsa Peter Ullgrens "Herrgårdsspöken". Lite småmysigt om spöken passar bra på sommaren.
  /Madizzo

  SvaraRadera
 3. Ja, jag håller med om Elizabeth George även om det var ett tag sedan jag läst ngt av henne :-)

  "Herrgårdsspöken" måste jag kolla upp, tack för kul tips.

  SvaraRadera
 4. För min del skulle det vara en romantisk bok, eller en drama.

  Annars så väntar jag på att Christopher Paolinis tredje bok kommer ut (på engelska) nångång under sommaren. Måste köpa dom två första böckerna på engelska också, har dom bara på svenska just nu.

  Sen så ska jag börja läsa Harry Potter-böckerna igen. :-)

  /Nina

  SvaraRadera
 5. Harry Potter är väl aldrig fel :-) Christopher Paolini har jag inte hört talas om, får väl googla lite.

  SvaraRadera
 6. Absolut inte! :-D

  Han har skrivit om Eragon och Den Äldste. :-) Eragon finns på dvd nu också. Den var på bio förra året, eller nåt sånt...

  /Nina

  SvaraRadera
 7. En dansk deckarförfattare: läs Grete Lise Holm (har jag för mig att hon hette) hon har skrivit ett antal 3-4 deckare om en 55-årig kvinnlig journalist. En av de få deckar-författare jag läst de sista åren som jag verkligen kan rekommendera!

  SvaraRadera
 8. Tack Johanna, så kul att få tips om en danska :-D

  SvaraRadera