onsdag 4 juni 2008

Ett oväntat Testresultat - OT

Jag var ju på testutbildning i går så jag kan ju nu en del om reliabilitet, validitet osv. Ändå kunde jag inte motstå att kolla om jag är pessimist eller optimist enligt Svenska Dagbladets "Attitydtest". Det visade sig att jag är en sann optimist??? På vilken grupp är detta test normerat???

"Du är en sann optimist. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Men kom ihåg att även om det oftast är positivt att vara optimistisk så finns det en baksida. Du ska definitivt fortsätta vara optimist, men lite realism då och då skulle inte skada."

Jag skulle nog snarare säga att jag har en ganska realistisk syn på människans enorma styrka att klara av svårigheter (det har jag lärt av alla flyktingbarn jag träffat) och jag har människor i mitt liv som är värda tillit.

Nå, var på skalan hamnar ni?

2 kommentarer:

  1. Jag hamnade på 60 av 100, och jag tycker väl att det stämmer rätt så bra överens med mig.

    "Du är inte alltid optimist, men din optimistiska sida tar ofta över. Du är ganska realistisk och ser för det mesta saker för vad de är. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Du ska uppskatta och vårda den här sidan hos dig själv, den är en av dina styrkor."

    SvaraRadera
  2. Jag tycker ju att den beskrivningen passar bra på mig också, inte tusan är jag en sann optimist LOL

    Jättekul att du hälsar på och skriver till mig här :-)

    SvaraRadera