söndag 15 juni 2008

Trädgård - Plantor

Förutom inspiration och idéer om design behövs så klart en del plantor i trädgården. Här är de böcker jag använt för att söka kunskap och välja vad jag vill ha i min trädgård.


Träd och buskar i trädgården av Inger Palmstierna

Denna bok var mycket värdefull som kunskapskälla då vi valde träd, buskar och häckplantor till vår trädgård. Här beskrivs detaljerat växternas krav på jord, näring, skötsel osv och dessutom är boken fylld av vackra inspirationsbilder.


Perenner i din trädgård av Lena Månsson

Detta är den av alla min trädgårdsböcker jag flitigast konsulterat. Här finns allt man behöver veta om basen i trädgården - perennerna. Ett tips- och inspirationskapitel hjälper fantasin på traven, sedan väljer man sina favoritplantor ur katalogdelen.


Lökar & knölar av Lena Månsson

Vad vore väl en trädgård utan de tidiga lökväxterna, som lyser upp när inget annat blommar? Inte mycket, eller hur? Drygt 700 sorter beskrivs i denna inspirerande bok, vilket gör den till en alldeles utmärkt uppslagsbok.


Kryddväxter av Lena Drameus-Åberg

Vilka växter tycker fjärilarna om? Kan jag stoppa citronmelissen från att ta över hela trädgården? Hur gör jag ett örtte som inte smakar hö? Varför drack munkarna likör med vinruta och johannesört? Svar på dessa frågor och många fler får du i denna bok.


Sommarblommor av Lena Månsson

Sommarblommor kan odlas i rabatter, i urnor eller i balkonglådar. Eller varför inte ge lite extra fägring år grönsakslandet genom att varva med lite färgglada sommarblommor? Vissa av dem är dessutom ett skydd för angrepp av skadedjur och sjukdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar