onsdag 19 januari 2011

Lyssna på barnböcker

Nu ska här lyssnas på barn- och ungdomsböcker. Från bibblan på jobbet (fina sjukhusbiblioteket i Karlstad) har jag idag lånat följande:

Lille prinsen av Antoine Saint-Exupéry
Det blåser på månen av Eric Linklater
Guldkompassen av Philip Pullman
Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia - en sällsam historia av Maria Gripe.

Jag har bestämt för mig att jag även bokat:
Godnatt, mister Tom av Michelle Magorian
Den kommer nog snart att dimpa ner på mitt skrivbord.

Efter viss tvekan lånade jag även:
Pojken som överlevde förintelsen av Thomas Buergenthal
Jag har svårt att avgöra om detta är en dålig BOATS eller en bra vittnesskildring, vi får väl se.

Tror ni jag kommer att gilla böckerna?

4 kommentarer:

 1. Tror definitivt att du kommer att gilla dem :) Blåser på månen läste vår lärare för oss i lågstadiet... hmm, DÅ var den ju bra. Pullman är riktigt bra och Maria Gripes böcker tröttnar man väl aldrig på eller? :)
  Trevlig lyssning :)

  SvaraRadera
 2. Du kommer säkert ha goda stunder med dina lån. Det blåser på månen minns jag som radio från ett sommarlov på 70 talet. Bra då!

  SvaraRadera
 3. Det blåser på månen minns jag som helt fantastisk. Gripe är ju alltid Gripe och om du inte älskar Godnatt Mister Tom blir jag djupt chockerad. Den läste en av våra lärare högt för oss i gymnasiet och hela klassen storgrät. Du har en härlig lyssnartid framför dig minst sagt.

  SvaraRadera
 4. Det blåser på månen är helt underbar, likaså Gripes böcker. Godnatt mister Tom hade jag glömt bort - den måste jag leta fram från vinden och läsa igen! Guldkompassen sträckläste jag och sprang sedan till bibblan för att låna de andra två :). Mycket bra böcker du har framför dig alltså!

  SvaraRadera