onsdag 12 januari 2011

Årets första

Så har då årets första recensionsböcker anlänt, denna gång var böckerna från Albert Bonniers och Ordfront. Båda böckerna utspelar sig i Asien och passar bra som reselektyr för en jordenruntfarare.

Bort, bort av Anjum Hasan kom ut redan förra året, men jag var lite sen att beställa den. Romanen utspelar sig i ett modernt Indien och beskrivs som smart och humoristisk. Jag är förtjust i indisk litteratur och hoppas att även denna roman passar min smak.

En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa har redan bedårat mig med sitt format. Se så liten och söt den är! Berättelsen handlar om en udda vänskap mellan den hjärnskadade matematikprofessorn, hans hemhjälp och en pojke. Boken beskrivs som originell och charmfull och gripande av ingen mindre än Paul Auster.

5 kommentarer:

 1. Jag har läst båda och gillar dem mycket! Du har härlig läsning framför dig :-)

  SvaraRadera
 2. Bort, bort är riktigt bra den andra har jag inte läst än.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 3. Det ska bli kul att höra vad du tycker om Bort bort, läste den nyligen. Ser fram emot dina tankar!

  SvaraRadera
 4. Har börjat läsa Ogawa och är förtjust.

  SvaraRadera
 5. Jag har också läst Bort bort och tycker det ska bli intressant att höra dina tankar. Jag är en av dem som är lite fundersam på den boken.

  SvaraRadera