måndag 17 januari 2011

Tematrio - Feel-Good


Emellanåt ramlar jag på en feel-good roman jag verkligen gillar. Just nu läser jag en underbar liten bok om matematik och vänskap, som inspirerat till veckans val av tema. Berätta om tre bra feel-good romaner!

1. Drottningen vänder blad av Alan Bennett är en bedårande liten bagatell om passionen för läsning. Man läser boken med ett leende på läpparna, det är en liten (kron)juvel. Boken handlar om hur den engelska drottningen upptäcker böckernas värld och de konsekvenser detta får för hovet och landet.

2. En dag av David Nicholls är en romantisk komedi, en rapp relationsroman. Emma och Dexter träffas den 15 juli, i samband med skolavslutningen och utvecklar med åren en varm vänskap. Vi får följa dem i med- och motgångar och en sorts vänskap uppstår även mellan dem och läsaren.

3. En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa är en underbar roman om en udda vänskap mellan den hjärnskadade matematikern, hans hushållerska och hennes 10-årige son. Charmigt och intelligent.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

4 kommentarer:

 1. Min trio finns här:
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2011/01/tematrio-feelgood.html

  SvaraRadera
 2. Jag har klurat ut en egen trio. http://mimmimarie.blogspot.com/2011/01/tre-feel-good-romaner.html

  SvaraRadera
 3. En styck trio från den thailändska juryn! http://www.enligto.se/2011/01/20/tematrio-feel-good/

  SvaraRadera