torsdag 20 januari 2011

En svår fråga

Jag fick häromdagen en fråga i ett mail, som jag tyvärr inte kan besvara. Men, om vi alla slår våra kloka huvuden ihop kanske vi kan lista ut svaret. En av mina läsare söker efter en bok som hon läst:

"Den utspelar sig i Kina och på ett skepp, två unga människor blir kära och de stöter på motstånd men jag har för mig att kärleken vinner.
Det kändes som att det utspelades för länge sen...
Men just Kina är de viktiga. Det var kanske 10 år sedan jag läste denna, men boken kanske var ännu äldre. Jag vet att det inte är mycket jag har att komma med, men kanske du vet ändå."

Har ni någon aning om vilken bok detta kan vara?

3 kommentarer:

  1. oj,oj, jag känner igen detta...funderar så att det knakar...Återkommer om jag kommer på vilken bok det handlar om

    SvaraRadera
  2. Det kan inte vara Marguerite Duras "Älskaren"? Den utspelar sig i Indokina, har en 15-årig huvudperson och börjar på en färja över Mekongfloden. Förvisso är mannen hon inleder en relation med äldre, men ändå? Kan det vara ett förslag, i alla fall?

    SvaraRadera
  3. Just "Älskaren" funderade jag också på om det kunde vara.

    SvaraRadera