tisdag 18 januari 2011

Matte, vänskap och baseball

Vissa böcker kommer mycket lägligt, En gåtfull vänskap av Yoko Ogawa är ett sådant exempel. Just när jag verkligen behövde läsa något mysigt, men intelligent, kom denna underbara berättelse i min väg. Romanen handlar om en hjärnskadad matematiker, vars minne inte sträcker sig längre än 80 minuter, och hans möte med en ny hushållerska och dennes 10-årige son. Många matematiska finesser beskrivs, varvat med referat från japansk baseball. Formlernas skönhet fascinerar mig och sport går alltid hem hos mig. En längre recension kommer inom kort, jag ville bara dela med mig av min förtjusning redan nu.

2 kommentarer:

  1. Har läst många som delar din uppfattning, den här blir man helt klart sugen på!

    SvaraRadera
  2. Jag hörde nåt om en film som handlade om just detta, kan den vara baserad på boken tro?

    SvaraRadera