onsdag 21 april 2010

I natt jag drömde

Som drömintresserad psykolog brukar jag mycket sällan dela med mig av mina nattliga drömmar offentligt, men nu ska jag göra ett undantag. I natt drömde jag en mycket fin dröm om någon som jag nog uppskattar mer än jag varit medveten om. Drömmen inleds med att jag är gäst på ett tjusigt kalas och det visar sig att jag blivit bjuden på årets begivenhet, prinsessbröllopet. Eftersom min åsikt är att monarkin bör avskaffas (trots att jag inte längre orkar ta strid om detta) känner jag mig något malplacerad. Jag är dessutom inte heller galatypen, den enda fest jag verkligen skulle vilja gå på någon gång äger rum den 10 december varje år. I vilket fall står jag där och känner mig bortkommen och önskar att det skall komma någon jag kan tala med. På ett sådant kalas kan man ju ändå förvänta sig att träffa intressanta människor. Och vips dyker Horace upp, den förre ständige ni vet. Vi diskuterar naturligtvis Nobelpriset och jag gör mina försök att påverka akademien. Jag ska berätta för er vem jag tipsar Horace om, så småningom. Horace känner av någon underlig orsak inte ens till den här författaren och tyvärr tröttnar han på mitt sällskap och försvinner. Återigen står jag där allena och ser nog lite bortkommen ut. Jag förstår att man måste ha kavaljer med sig på den här sortens tillställningar och det ska jag komma ihåg ifall Vickan verkligen skickar en inbjudan. Just när det börjar kännas rejält jobbigt att stå där och känna sig utanför, dyker min kavaljer för kvällen upp. Jag vet inte vem som ordnat med denna date, men jag är den personen tack skyldig. För den man som dyker upp är ingen mindre än Jean-Marie Gustave Le Clézio! Resten av kvällen ägnas åt förtroliga samtal om livet, Gud och döden, allt på elegant franska, hur nu det gick till.

Nå, berätta nu om era litteraturrelaterade drömmar!

6 kommentarer:

 1. Lustigt att du skriver om en dröm med litterära förtecken just nu. För igår natt drömde jag att jag öppnat en liten bokhandel/café/bibliotek i Nykarleby (en liten stad i svenska Österbotten). Detta ställe blev snabbt en mysig mötesplats och jag anordnade författaraftnar. De förföattare som stod på tur var Johanna Thydell och Lisa Bjärbo.

  SvaraRadera
 2. Spännande dröm :-D

  Jag slår vad om att du var väldigt arg när du verkligen vaknade och upptäckte att det bara var en dröm.

  SvaraRadera
 3. Hehe. Jag drömmer ofta väldigt konstiga saker, men nu när jag tänker på det så drömmer jag väldigt sällan om något litteraturrelaterat.

  SvaraRadera
 4. Om du förverkligar den drömmen kommer jag på besök AnnCharlott.

  Faktiskt inte Vixxan, jag låter mina drömmar vara lika verkliga som den "verkliga" världen och värderar högt att ha fått träffa LC på tu man hand :-)

  Kanske kommer det en litterär dröm nu när du tänkt på saken, Maria.

  SvaraRadera
 5. Jag drömmer också massor, fast aldrig om litteratur. Dock har mitt undermedvetna skrivit en novell "åt mig" under sömn en gång (jag behövde bara renskriva när jag vaknade) - mer sånt!

  DIn dröm var helt makalöst rolig - inklusive konversationen på franska. I såna lägen önskar man att drömmarna fanns inspelade på dvd, och man kunde kolla på dem i vaket tillstånd, eller hur?

  SvaraRadera
 6. Jag skulle också gärna vakna med en novell i huvudet :-)

  SvaraRadera