måndag 5 april 2010

När prinsessor tar semester

När prinsessor tar semester av Per Gustavsson, utgiven av Natur & Kultur.

På semestern träffas prinsessor från när och fjärran och åker med buss till vildmarken för att tälta. Ibland tar bensinen slut och alla har glömt att ta med tält och mat. Men allt går att lösa med lite påhittighet, det vet prinsessor. Stora klänningar fungerar bra som tält och med sina svärd kan prinsessorna fälla träd och hugga ved. Mat kan man fånga i sjön, prinsessor har fina örhängen som fungerar bra som fiskekrokar. Men på natten börjar det regna och en flock vilda hyenor anfaller, hur ska det gå för prinsessorna?

Den tredje boken om prinsessor är en spännande och mycket underhållande berättelse och ett gäng listiga och modiga flickor. Extra roligt är att prinsessorna kommer i alla former och färger. En prinsessa kan se ut hur som helst, det är inre egenskaper som förenar dem. De är alla omtänksamma och uppfinningsrika och när de blir arga anfaller de i flock.

Liksom i författarens andra böcker är texten lättläst, berättelsen är rolig, spännande och innehåller lite oväntade vändningar. Illustrationerna är färgglada och fyllda av fina, halvt gömda, detaljer som skärper uppmärksamheten. När prinsessor tar semester är en lagom spännande, tokrolig bok som passar pojkar och flickor i ålder 3 - 6 år. Som vanligt är bokens styrka att den kombinerar små prinsessors längtan efter rosa klänningar och pynt med mod, styrka och listighet. Man kan vara tuff och gilla rosa!

Läs gärna mer om prinsessorna på deras egen sida. Här kan man dessutom köpa klippdockor, pysselböcker och annat roligt.

2 kommentarer:

  1. Mina grabbar älskar prinsessböckerna,men favoriten är När prinsessor vaknar om natten

    SvaraRadera
  2. Den har jag också lust att köpa :-)

    SvaraRadera