torsdag 15 april 2010

Det ska börjas i tid

Eftersom mamman i familjen tycks ha hamnat i en svacka när det gäller att läsa Nobelprisade författare, får dottern ta över stafettpinnen. Vi har således köpt tre bilderböcker skrivna av Selma Lagerlöf, T.S. Eliot och Kipling. Hoppas att de faller dottern i smaken.

3 kommentarer:

 1. Jag såg en tecknad film (japansk, tror jag) om Nils Holgersson till försäljning på Mårbacka förra sommaren också. Men jag hade aldrig hört talas om den, så jag köpte den inte. Jag fick för mig att den var dålig, men det kanske den inte alls är.

  Men Nils Holgersson finns som seriealbum också, det är jag nästan säker på.

  SvaraRadera
 2. Mina irakiska elever har sett någon tecknad Nils Holgersson (förutom att de läst boken i skolan) och pratar om den i tid och otid. Väldigt bra enligt dem alltså!

  SvaraRadera
 3. Man ska börja i tid, jag har faktiskt Nils Holgersson hemma, jag tror denna utgåva är från femtiotalet, så gudomligt fin, så sonen får inte röra vid den, förrän han förstått att man inte ska äta sig igenom böckerna.

  Men jag tycker att man ska börja i tid och föra in dom små liven i den stora världslitteraturen.

  SvaraRadera