tisdag 27 april 2010

Bokbörsen, mitt favvoställe på nätet

Det är verkligen livsfarligt att börja söka efter böcker på Bokbörsen.se. Fingrarna liksom flyger fram över tangentbordet och klickar, utan att vara ihopkopplade med cortex. Denna gång lyckades jag, tack och lov, bryta kontakten innan jag blev helt ruinerad, men tre nya beställningar blev det.

Från Signe till Alberte av Kerstin Thorvall har fattats mig ganska länge, nu slog jag till på ett exemplar i nära nyskick. Jag har ännu bara läst första boken i trilogin, När man skjuter arbetare, och den älskade jag.

Gun-Britt Sundströms För Lydia har jag också sneglat på ett bra tag. Min favorithjalmar är ju Söderberg och den bästa av hans romaner är Den allvarsamma leken. Jag kan tänka mig att just Gun-Britt Sundström skulle kunna skriva en roman "vid sidan om", som är i min smak. (Vänligen lär mig vad det kallas när en författare skriver en bok baserad på en annan(s).)

Stina Aronsson är det dags att bekanta sig med och mitt val föll på Hitom himlen. Jag har på nätet läst att boken "känns sävlig och svårläst", det borde betyda att jag kommer att tycka om den ;-)

6 kommentarer:

 1. Replik eller parafras kanske. Vi har en lista på repliker - böcker som svarar, på biblioteket.

  SvaraRadera
 2. Ja, Bokbörsen är ett paradis, även för mig. Där hittade jag nästan hälften av mina Hercule Poirot-deckare på gamla Delfin- och Zebrapocket. En guldgruva och ja, jag blev halvt ruinerad, och lycklig. Nu var det länge sedan jag köpte något där, har försökt att hålla igen bokköpen till att endast införskaffa de som behövs för mina läsutmaningar och utöver det läsa sånt som står i hyllan.
  Men nu fick du mig att bli sugen igen :-) Det finns ett par Lehane-deckare som är slutsålda på pocket nu, dom borde ju finnas på Bokbörsen (javisst gjorde dom det!).

  SvaraRadera
 3. Håller med! Det är ett underbart sätt att fynda böcker.

  SvaraRadera
 4. Du har behöver inte oroa dig för att Gun-britt Sundström inte går iland med "Söderbergparafrasen" i För Lydia! Jag håller själv Söderberg som en av mina stora favoriter, och efter att ha läst Sundströms Maken(som jag bara älskade; en helt fantastisk roman) ville jag såklart läsa äv denna.
  Och det blev full pott, Sundstöm har gjort en superfin "tolkning", jag verkligen njöt av För Lydia, det är en superb roman, och Gun-Britt Sundström en suverän författare. Är lite ledsen att hon inte skrivit fler egna romaner.(dock har hon ju iaf kommit ut med en bok, Bitar av mig själv, nysläppt i pocket, som är en samling kortare texter- den ligger på skaläsalistan)!

  SvaraRadera
 5. Parafras känns som ett bra ord att införliva, tack. Shoppa på :-) Här är en till som uppskattat Maken oerhört mycket!

  SvaraRadera