fredag 12 augusti 2011

Jag vann!

Jag brukar sällan vinna saker, men idag var det min tur att ha tur. Jag vann en bok jag länge velat läsa i Annikas utlottning. Boken är Karlstad zoologiska av Hanna Hellquist, en bok som utspelar sig i min hemstad. Om boken kan man på förlaget (Albert Bonniers) läsa följande:

"I begynnelsen var djuren. Hanna Hellquist minns alla djuren som pappa köpte, hittade, stal eller på annat sätt ramlade över och som fyllde varje millimeter av hennes barndom. Sköldpaddorna, trynsnoken, råttorna. Chinchillan, katterna, Ulrik (som var en apa). Mamma och pappa. Och så Göran (som är allergisk). Hanna H tar oss längre in i den värld vi så väl känner igen från hennes krönikor i DN. Till hjälp har hon sin knivskarpa blick för det djupast mänskliga och det djupt tragiskt manliga, sin exakta stil och slagfärdiga ton. Karlstad Zoologiska beskriver en barndom lika smärtsam som djurfylld, lika dråplig som udda. En uppväxtskildring i djurform."

3 kommentarer:

  1. Grattis till den trevliga boken!
    och önskan om en trevlig helg.
    /Kajsastina

    SvaraRadera
  2. Grattis! Jag tyckte mycket om den boken och du har en trevlig läsupplevelse framför dig!

    SvaraRadera