söndag 28 augusti 2011

Snygga böcker

Jag har tidigare bloggat om snygga böcker och då framhållit två olika förlag - Brombergs och Elisabeth Grate. Jag tycker om den sparsmakade elegans som präglar Grates utgåvor och det klassiska utseendet på Brombergs Nobelklassiker.Nu ger sig även Bonniers in i kampen om snyggaste böckerna och detta gör de med sina nya pocketklassiker. I höst kommer fyra supersnygga, färgstarka romantiska klassiker, som verkligen lockar mig. De fyra titlarna är Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg, Älskaren av Marguerite Duras, Den franske löjtnantens kvinna av John Fowles och Emma av Jane Austen. Den allvarsamma leken är en av de absolut bästa svenska romaner jag läst och jag skulle gärna vilja ha den i en snygg utgåva. Älskaren läste jag i fjol och blev inte riktigt vän med. Kanske är den värd en omläsning? Den franske löjtnantens kvinna och Emma har jag inte läst! Ja, sammantaget är det nog så att jag skulle vilja ha alla böckerna. Visst är de snygga! I nuläget säljs böckerna exklusivt på Pocket Shop, men de kommer snart i butiker som når oss alla.


Läs mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar