fredag 5 augusti 2011

Tema Norden

Åh så otroligt roligt att nästa års tema på Bokmässan blir Nordisk litteratur! Jag läser alldeles för lite nordisk litteratur och det är något jag tror delas av andra. Jag kan så här i alla hast endast komma på två lästa islänningar (Arnaldur Indriðason och Jón Kalman Stefánsson), två fantastiska finnar (Sofi Oksanen och Tove Jansson), en handfull danskar (t ex Hanne-Vibeke Holst, Martin Andersen Nexö) och ganska många norrmän (t ex Sigrid Undset, Per Petterson, Cora Sandel, Karin Fossum, Knut Hamsun). Nu ska här frossas i nordisk litteratur - fast först ska jag ju läsa lite tyskspråkigt.

Läs mer i SvD.

4 kommentarer:

 1. Ja det där tyska skulle ju jag ta tag i också.

  SvaraRadera
 2. Eg begynner å spare til billetten allereie nå!

  SvaraRadera
 3. Längtar redan till september nästa år, en nordisk manifestation står det i GP idag. Det blir mumma!

  SvaraRadera
 4. Visst blir det kul med ett nordiskt tema :-)

  SvaraRadera