tisdag 30 augusti 2011

Till mitt försvar...

...vill jag bara säga att jag inte visste bättre! Jag har aldrig skrivit särskilt mycket om Haruki Murakami och inte heller direkt sett honom som en Nobelpriskandidat i min smak. Men förlåt, jag visste ju inte bättre! Jag har ju inte läst något av honom tidigare. Nu när jag varit hemma från jobbet några dagar, snuvig och eländig, passade jag på att börja läsa Norwegian Wood. Jag köpte den för att den var kortast. Och i en grisblink har halva boken blivit läst och jag myser i soffan med ett stort leende på läpparna; den är ju helt underbar. Kärleken är så vackert, lite försynt skildrad och huvudpersonerna väcker mycket ömhet hos mig. Nu har jag visst hittat ytterligare en favoritförfattare. Berätta nu vilka andra böcker av honom jag absolut inte kan undvara, tack!

9 kommentarer:

 1. Åh, jaaa! Det här är ju en av mina absoluta favoritböcker! Älskar sönder den.=) Ta en kik på filmen också, inte helt dum den heller. Stämningen är där även om inte all handling är med och det är oftast det jag tycker är viktigast i filmatiseringar.

  SvaraRadera
 2. Ska se filmen så fort jag läst klart :-)

  SvaraRadera
 3. Den är ju en av hans, som du säger, kortare böcker och kanske minst konstiga. Jag gillar verkligen Fågeln som vrider upp världen, men den är ju speciell :)

  SvaraRadera
 4. Åh, du har ett fint författarskap framför dig att upptäcka! Norwegian Wood är finfin, och helt annorlunda hans andra böcker, tycker jag. Kafka på stranden och Fågeln som vrider upp världen är av en annan typ, men väldigt vackert skrivna och definitivt oumbärliga av Murakami :)

  Krya inte på dig så fort, så att du hinner läsa mer ;)

  SvaraRadera
 5. som sagt, filmen är riktigt fin! Jag håller nog Fågeln som vrider upp världen som nummer två på min lista, gillade Sputnikälskling också. Alla hittills har varit klart läsvärda!

  SvaraRadera
 6. Älskar Murakami! Kafka på stranden är min favorit, men Norwegian Wood är inte dum den heller.

  SvaraRadera
 7. Kafka på stranden fungerade oväntat bra i vår läsecirkel. Vi brukar sällan vara överens, men när det gällde Kafka på stranden var alla lyriska!

  SvaraRadera
 8. Å, så heldig du er som har oppdaget Murakami. Hans bøker er fortryllende! God lesning videre. Jeg har lest og anmeldt flere på bloggen min hvis du vil ha tips.

  SvaraRadera
 9. Sputnickälskling är ju faktiskt lite lik Norwegian wood tycker jag, och rätt kort den med. Skulle nästan säga snabbläst.

  SvaraRadera