torsdag 11 augusti 2011

Att lita på ord

Det finns annan frukt än apelsiner är min första, men inte min sista, roman av Jeanette Winterson. Jag tycker mycket om författarens stil och innehållet engagerar. Berättelsen är delvis självbiografisk och den är skriven med både svärta och humor. Här kommer ett litet fint avsnitt om ord: "Jag kände mig alltid bättre till mods på biblioteket, ord kunde man lita på och titta på tills man förstod dem. De förändrades inte efter halva meningen som människor kunde göra, så det var lättare att upptäcka en lögn." (sidan 107)

7 kommentarer:

 1. Roligt att du uppmärksammar Jeanette Winterson. Själv är jag mycket förtjust i hennes "Written on the body" där hon bland annat leker med könsidentiter: huruvida huvudpersonen och berättaren är en man eller kvinna framgår aldrig klart. Och det är på något sätt befriande att det (åtminstone i sammanhanget) inte spelar någon roll.

  SvaraRadera
 2. Jag är också mycket förtjust i Jeanette Winterson. Lighthousekeeping
  älskade jag särskilt mycket.

  SvaraRadera
 3. Ja, den boken tyckte jag också mycket om, men har inte läst mer av Winterson efter den. Tackar för påminnelsen, skall nog också läsa mer av henne!

  SvaraRadera
 4. Hurra! Winterson är en av mina favoriter, kul att du tänker läsa mer av henne. :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du ska läsa Fyrväktaren. Jag älskade den. Den är helt enkelt bara underbar.

  SvaraRadera
 6. Ah, den heter ju såklart Lighthousekeeping på engelska... Såg inte kommentarerna överst. Det verkar vara fler som tycker om den, vad det verkar. :D
  Däremot ska du helt skippa den senaste Sci-Fi-historien. Den var riktigt usel.

  SvaraRadera
 7. En sån tur att jag lånade med just Fyrväktaren från bibblan då :-)

  SvaraRadera