tisdag 30 augusti 2011

Jag vill gärna vinna

Hos bloggen Dantes bibliotek pågår just nu en fin tävling: utlottning av TVÅ klassiker. Den ena får man välja själv, den andra väljs av bloggaren Therese. Kul initiativ! Och naturligtvis vill jag vinna klassiker, jag tycker att det allra bästa man kan läsa är en klassiker. Eftersom Bonnier Pocket (se tidigare inlägg här) nu ger ut fyra, supersnygga, romantiska klassiker har jag önskat en av dessa, helst Den allvarsamma leken eller Älskaren. Den allvarsamma leken har jag läst ett par gånger och älskar. Mitt exemplar av boken är rätt skruttigt vid det här laget. Älskaren läste jag förra året och blev inte riktigt vän med. Jag kan ju se författarens skicklighet, men har svårt att ta till mig sättet den unga flickan skildras på. I vilket fall borde jag ge denna roman en chans till och jag äger den inte sedan tidigare. Jag hoppas verkligen att jag kommer att ha tur i denna tävling!

Therese hoppas på en klassikerepidemi bland bloggarna, det vore jätteroligt tycker jag.

4 kommentarer:

 1. Klassikerna är värda ständigt ny uppmärksamhet, det är ju det som gör dem till klassiker :). Själv håller jag på med Prousts På spaning efter den tid som flytt och det är sannerligen en utmaning, men lika mycket som den kräver av läsaren, lika mycket får man tillbaka.

  SvaraRadera
 2. Jag har bara läst den första På spaning... men tänker satsa på att läsa hela serien någon gång då jag har mycket tid.

  SvaraRadera
 3. Visst är det ett kul initiativ? Älskar också Den allvarsamma leken. Tycker nästan det roligaste inslaget i den här tävlingen dock är att Therese väljer ut en bok själv. Lite kul att se vad någon annan tror att man skulle gilla.

  SvaraRadera
 4. Ja, ett jättebra initiativ. Jag tänkte haka på när denna utlottning är färdig.

  SvaraRadera