måndag 29 augusti 2011

Jag har ju inga poäng...

... eller rättare sagt, jag har ju inga litteraturrelaterade poäng. Men, nu blir jag allt rätt sugen på att fösöka skaffa några. Fast jag har ju inte pluggat på länge och minns knappt hur man gör. Vad det är jag vill plugga? Ja, det är bloggrelaterat kan man väl säga:

Nobelpriset i litteratur, 7.5 hp.
Tillfällen och anmälan
Starttermin: Vt 2012, vecka 04-13
Kursort: Internet mm
Undervisningsspråk: Svenska
Studieform: Blandade tider, 50% studietakt, IT-baserad distans (internet)
Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet
Antal övriga fysiska träffar för distans: Inga träffar
Antal obligatoriska träffar inklusive tentamen: Inga träffar
Urval: Platsgaranti
Anmälningskod: UMU-18002
Anmälan beräknas öppna 110915

Om kursen
I kursen studeras nobelpriset i litteratur ur ett estetiskt, sociologiskt och ideologiskt perspektiv. Litteraturprisets historia belyses genom ett antal exempel. Prisets kulturella och mediala betydelse uppmärksammas även. Dessutom ägnas verk av årets litteraturpristagare särskild uppmärksamhet. Kursen ges via internet.

Utbildningsnivå: Grundnivå nybörjare

Tror ni att den här kursen skulle passa mig? Kan inte ni som pluggar nu/pluggat nyligen berätta om hur det går till. Jag har själv inte läst några enstaka kurser, utan bara ett helt program.

"Dessutom ägnas verk av årets litteraturpristagare särskild uppmärksamhet." Det gäller ju då verkligen verkligen att det blir någon man har lust att fördjupa sig i. Nu hoppas jag ännu mer på Assia Djebar eller Nawal El Saadawi.

Kursen ges i regi av Umeå Universitet, jag hittade informationen genom länk hos Nobelprisprojektet.

9 kommentarer:

 1. Åh! Det är så roligt att plugga! I våras läste jag kulturjournalistik på kvartsfart. All inlämning och kommunikation skedde via nätet, Blackboard och gick hur bra som helst. Jätteroligt, verkligen!
  Kursen dufunderar på är ju klockren för dig! Jag har den som alternativ till våren. Jag har nämligen fått tjänstledigt på heltid för studier!! Välförtjänt efter 11 års intensivt, oavbrutet arbete. Nobelkursen är ett andrahands- eller tilläggsval. Tänk om vi blev kursare!? :)

  SvaraRadera
 2. Åh, det vore ju jätteroligt med någon att snacka med! Jag är mest bekymrad över att inte kunna få ihop familj, jobb, bloggande och pluggande. Men man kan ju i alla fall försöka :-)

  SvaraRadera
 3. Åååh den vill jag också gå ju!
  Måste kolla upp!

  SvaraRadera
 4. Så kul detta kommer att bli om jag får "klasskamrater"!

  SvaraRadera
 5. Ja! Läs den! Förra hösten läste jag en kurs i Tjänstemarknadsföring via internet. Den innehöll flera grupparbeten. I min grupp på 5 pers hade tre stycken barn och kunde bara plugga på kvällarna. En av dem bodde dessutom i USA och därför fick vi även ta hänsyn till tidsskillnadem :) Men det gick bra det också, det är ju fördelen med att plugga på nätet. Hoppas vi ses på kursen!

  SvaraRadera
 6. Nobelkursen har jag funderat på länge, men det har inte riktigt blivit av. Kanske nästa termin :)

  SvaraRadera
 7. Jag med, jag med! Om det nu inte blir en skittråkig pristagare. Visserligen har jag en lärobok att lansera i vår, men böcker läser jag ju ändå och nobelpristagare vill jag ju läsa. Ska ta mig en allvarlig funderare.

  SvaraRadera
 8. Hermia, Lyran och Enligt O, om ni går kursen kommer ni definitivt att få mig som klasskompis. Blev supertaggad av detta och började kolla upp andra nischade litteraturvetenskapskurser också. Tex 7,5 poäng Astrid Lindgren vid Linnéuniversitetet, fast det är nästa sommar, lååångt borta nu.

  SvaraRadera