måndag 4 april 2011

Tematrio - 2000-tal


Förra veckan var temat historiska romaner, den här veckan fokuserar vi på nuet. Berätta om tre romaner som gestaltar vår samtid. Svenskt eller utländskt - välj själv!

1. Hetta av Ian McEwan speglar vår samtids stora dilemma - klimathotet. Romanen handlar om den nobelprisade forskaren Michael Beard som, mellan alla sina kvinnoaffärer, försöker vinna ära genom att utveckla en teknik som utvinner energi ut vatten. Burlesk humor och intressant personteckning.

2. Kärleken är dödens motsats av Roberto Saviano handlar om nutidens krig och dess effekter. Den sjuttonåriga Maria har mist sin pojkvän Enzo. Liksom många andra arbetslösa unga män i Syditalien hade han tagit värvning i armén. Det fredsbevarande uppdraget i Afghanistan skulle finansiera deras förestående bröllop och skapa en grund för deras kommande familjeliv.

3. Den ovillige fundamentalisten av Moshin Hamid speglar hur världens förändrats efter attentatet 11/9, 2001. Den unge pakistaniern Changez kom till USA som en mönsterimmigrant: elituniversitet, prestigejobb på Manhattan, en älskad flickvän och eleganta vänner. Men efter den 11 september förändras allt, starka osynliga krafter kan driva även de välutbildade och framgångsrika in i religiös fundamentalism.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

5 kommentarer:

 1. Här är mina tre.
  http://mimmimarie.blogspot.com/2011/04/tematrio-bocker-fran-2000-talet.html

  SvaraRadera
 2. En trio kommer här!
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2011/04/tematrio-2000-tal.html

  SvaraRadera
 3. Nu finns en supermodern trio hos mig!

  SvaraRadera
 4. Här har ni mina tre!
  http://boktagen.blogspot.com/2011/04/tema-trio-2000-tal.html

  SvaraRadera
 5. Jag ska nog se till att läsa Hetta. Det verkar vara en bok i min smak och dessutom gillade jag Lördag av samma författare! :)

  SvaraRadera