måndag 25 april 2011

Tematrio - (Påsk)häxor

Eftersom det fortfarande är Påsk får även denna veckas tema påskanknytning. Och liksom förra veckan blir det en repris av en tidigare Tematrio. Berätta om berättelser med häxor i, välj genre efter tycke och smak.

1. Ledsen att jag lägger beslag på Harry Potter, men jag har inte så stort urval. Om någon har missat att läsa serien om Harry Potter, pojken som visade sig vara en trollkarl, tycker jag att ni ska åtgärda detta. Jag läser inte mycket fantastik, men att läsa Harry Potter är som att stiga in i en parallell värld. Jag är nördig nog att kunna reglerna i Quidditch och jag har även kunnat namnen på alla lärarna i Hogwarts.

2. Nästa serie om häxor kan jag i ärlighetens namn inte rekommendera. Den här serien ger stereotypa bilder av både de magiska och de vanliga människorna. Men, den roade mig under tonåren. Serien jag talar om är naturligtvis Isfolket av Margit Sandemo. Jag misstänker att många av er läst den.

3. I vintras läste jag hela serien om Narnia av C S Lewis. Jag hade högt ställda förväntningar på denna serie, förväntningar som tyvärr inte infriades. Visst var böckerna spännande, fantasieggande och magiska. Men de hade inte åldrats särskilt väl. Mot slutet blev dessutom de religiösa övertonerna alltför tydliga och tog överhanden.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

8 kommentarer:

 1. Skönt att höra fler som inte är så förtjust i Isfolket. Serien förgyllde även mina tonår men jag har svårt att hänga med i de lovord jag hör den senaste tiden.

  Min trio finns nu på min blogg :)

  SvaraRadera
 2. Oj, undra om jag ens kommer på tre häxböcker...

  SvaraRadera
 3. Man får ta med barnböcker, Linda...

  SvaraRadera
 4. Hei på deg! Dette er min andre tematrio, og jeg syns det er utrolig moro :)

  http://anettesbokboble.blogg.no/1303738772_tematrio_.html

  Klem fra Anette :)

  SvaraRadera
 5. Ska tänka lite och återkommer med en trio imorgon. Får nog bli en och annan barn och ungdom för att få till det...

  SvaraRadera
 6. Harry Potter hade jag med förra året. I år tänker jag bland annat sno med mig Narnia till Tematrion. ;) Jag har lite dålig fantasi när det gäller häxor.. Jag kanske borde läsa fler häxböcker: lite Roald Dahl kanske..!

  SvaraRadera
 7. Här kommer min trio!
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2011/04/tematrio-haxor.html

  SvaraRadera
 8. Här är min trio =)
  http://boktagen.blogspot.com/2011/04/haxor.html

  SvaraRadera