onsdag 23 mars 2011

Akademibokhandeln och jag

Den senaste veckan har jag varit på Akademibokhandeln i stan hela tre gånger. Första gången gällde besöket att införskaffa något för det presentkort jag fått av arbetsgivaren. Med tanke på givaren kändes det lämpligt att välja något yrkesrelaterat, samtidigt som jag självklart ville ha en roman. Denna kompromiss ledde mig till Betae Grimsruds En dåre fri. För två veckor sedan tilldelades författaren Sveriges Radios Romanpris priset för romanen med motiveringen: "För en skarp och drabbande läsupplevelse vars röster dröjer sig kvar." Efter att ha läst Bokmanias recension kändes valet självklart.

Men tyvärr fanns inte boken hemma så jag fock komma tillbaks några dagar senare. Då hade det dessutom blivit halva reapriset! Fast det fanns tyvärr inte så mycket böcker kvar. Men hem följde, förutom Grimsrud så klart, Människor helt utan betydelse av Johan Kling, Hennes döda kropp om Victoria Benedictsson av Lisbeth Larsson samt Tillbaka till sjumilaskolen av David Benedictus (äntligen något nytt om Nalle Puh!).

Idag gjordes det tredje besöket, men nu fick inga texter följa med hem. I stället införskaffade jag en mycket fin anteckningsbok att skriva i tillsammans med dotterns lärare i kinesiska och ett bokmärke i present till en arbetskamrat.

2 kommentarer:

  1. "En dåre fri" er fantastisk! Her er hva jeg har skrevet om den på min blogg:
    http://anitabs.blogspot.com/2011/01/beate-grimsrud-en-dare-fri.html

    SvaraRadera
  2. Vi köpte också just den Nalle Puh-boken!

    Jag undrar vad du kommer tycka om Människor helt utan betydelse.

    SvaraRadera