onsdag 23 mars 2011

Kärlekens historia

Jag läser just nu en roman som sannolikt kommer att finnas med bland årets absoluta favoriter. Kärlekens historia är helt vidunderlig (vilket jag inte tyckte att Den vidunderliga kärlekens historia var), den får mig att fnissa och gråta om vartannat. Jag är så tagen, så betagen, så överväldigad. Visst trodde jag att romanen var bra efter det att jag läst Bokmanias recension, men jag hade ingen aning om hur påverkad jag skulle bli av den. Jag vågar nästan inte fortsätta läsa, jag vill inte att boken ska ta slut. Samtidigt kan jag naturligtvis inte lägga undan den. Vi är fler som förälskat oss i Nicole Krauss, Karin är inte överdrivet nyanserad i sina beskrivningar, hon heller. En ny roman av Nicole Krauss, Det stora huset, ges ut av Brombergs i april, det ser vi fram emot.

5 kommentarer:

 1. **** fick den här boken av mig så jag ser fram emot Krauss nästa såklart!

  SvaraRadera
 2. Jag måste också läsa den här boken nu. Håller just på med "Det stora huset".. i början var jag lite tveksam men tycker mer och mer om den! Jag har hört blandad kritik om Kärlekens historia.. Snart måste jag se själv:)

  SvaraRadera
 3. Det blir minst en 4:a från mig också.

  Läs, Elin!

  Visst är det, Ivana :-D

  SvaraRadera
 4. En av mina favoriter! Så roligt att du gillar den! Intervju med Nicole Krauss i senaste numret av ViLÄSER. Håller på med "Great House": en sorgesång i fyra stämmor med en gammalt skrivbord i centrum. Eller??
  Jan

  SvaraRadera
 5. Mycket bra och mycket annorlunda. Vi läste den i bokklubben och det var bra för den behöver pratas om.

  SvaraRadera