torsdag 27 november 2008

Moki cyklar jorden runt

Moki cyklar jorden runt av Marc Bouvant, utgiven av Alfabeta Bokförlag, 2008.

Moki är en en liten söt björn som tycker om att resa. En dag bestämmer han sig för att resa jorden runt på sin cykel. Han reser bl a till Grekland, Madagaskar, Indien, Kina och Peru. I varje land lär sig Moki (och barnet) lite om språket, de inhemska djuren, naturen osv.

Det här är verkligen en bilderbok i ordets rätta bemärkelse. De stora blanka sidorna är fyllda av detaljerade, färgglada bilder. Varje sida tar lång tid att "läsa". Till varje resmål finns lite text och därutöver finns mängder av pratbubblor lite varstans på bilderna. Detta är inte en bok man kan läsa från pärm till pärm, utan man får titta lite här och lite där.

I vår familj tycker vi lite olika om Moki-boken. Pappan tycker att det är en ganska konstig bok. Mamman tycker att den är fin, men anser att den kräver en hel del koncentration av både barnet och den vuxne vid läsningen. Dottern ÄLSKAR boken. Alla är vi överens om att man kan ägna många timmar åt att bläddra i boken och titta på alla fina bilder.

3 kommentarer:

  1. HUr gammal är din dotter nu igen? Kanske ett julklappstips? Är det en bok som barnet kan läsa själv, jag vet nämligen en tjej som precis lärt sig läsa...

    SvaraRadera
  2. Nej, den går inte att läsa själv. Texten är väldigt informativ och bör läsas/förklaras av vuxen. Boken passar nog bättre mindre barn som gillar bilderna, min lilla är 3.

    SvaraRadera