torsdag 6 november 2008

Frestelser

Jag är så lätt att locka till bokköp. För några veckor sedan fick jag ett kampanjerbjudande från CDON.com med 50 kr i rabatt. Trots att jag är medveten om att detta egentligen inte är värt mer än en selma (pga att jag måste betala porto där, men inte på Bokus) kikade jag så klart runt lite, vilket resulterade i att jag köpte Stilla av Ying Chen till mig och En liten skär och alla bråkiga brokstäver av Carin Wirsén till dottern. Idag fick jag ett nytt erbjudande....

Jag har läst många positiva omdömen om Ian McEwans På Chesil Beach på olika bloggar och i diverse tidningar. På Ordfronts Förlag kan man bl a läsa:

"Ian McEwan skildrar i denna mästerliga korta roman det psykologiska spelet mellan två unga människor hur varje ord, varje gest plötsligt får en dramatisk betydelse som kan avgöra deras fortsatta liv."
I somras lärde jag mig av Mrs. B att uttala Ian McEwans namn korrekt, vilket också bidrog till en önskan att läsa något av honom ;-) Dessutom kostade en inbunden På Chesil Beach faktiskt bara 69 kr!

Ner i kundvagnen slank också Greven av Monte Christo av Alexandre Dumas, till dottern. Nu kan det kanske tyckas att det är avancerad litteratur för en 3-åring, men jag har beslutat att köpa en klassiker till henne varje gång jag köper böcker till mig. På det sättet kommer hon att ha en fin start på ett framtida eget bibliotek :-)

3 kommentarer:

 1. Vad hon har det bra, din lilla tös!
  Många klassiker blir det ... :-)


  Du, vill du förresten vara citatvikarie nästa fredag (14/11)?

  SvaraRadera
 2. Ja, med tanke på att jag gör beställningar rätt ofta kommer hon nog att ha en välfylld klassiker hylla :-)

  Jag kan tyvärr inte vicka för jag jobbar och har bara sporadiskt tillgång till dator.

  SvaraRadera
 3. Ajdå. Då frågar jag nog direkt i bloggen.
  Visserligen ska jag vara hemma, men vill ha citatledigt ändå.

  SvaraRadera