söndag 2 november 2008

Veckans bokskörd

Den här veckan har det ramlat in flera fina paket i brevlådan. Från Bokus och CDON.com anlände härligt välfyllda paket och på Tradera har jag fyndat ljudböcker.

Mohammed Cohen - Den arabiske juden av Claude Kayat är en titel som gör mig mycket nyfiken. Om den har jag läst omdömen som "fest för alla sinnen", "En bok för fred och kärlek", och "rapp, rasande rolig och respektlös" (Elisabeth Grate Bokförlag).

Om romanen Stilla av Ying Chen sägs att författaren skoningslöst skärskådar relationen man-kvinna, livet och kärleken" (Elisabeth Grate Bokförlag).

Kvinnor på ett tåg av Anita Nair blev jag nyfiken på då jag läste Hermias kommentar:

"Det är gripande berättelser om kvinnor som lever under förtryck i ett patriarkalt samhälle. Men det är på något underligt sätt både lättsamt och lustfyllt skrivet."
Vibeke Olsson är en av mina favoritförfattare och "Murkronan" är en fristående fortsättning på Skymningens nådatid. Enligt Bokus skildras här "hur en människas grusade förhoppningar också blir hennes starkaste drivkraft".

Om Virginia Woolfs Orlando kan man på Bokus läsa att "denna biografiska fantasi inspirerad av författarinnans vän, Vita Sackville-West, är en av Virginia Woolfs mest lättsamma romaner."

Strindbergs stora genombrottsroman Röda rummet har jag säkert läst under gymnasietiden, att återknyta bekantskapen genom att lyssna på boken tror jag är en god idé.

Även Hjalmar Söderbergs underbara roman Den allvarsamma leken har jag tidigare njutit av. Nu tänker jag göra det igen, med öronen denna gång.

7 kommentarer:

 1. Härligt! Du har mycket att se fram emot. :)

  SvaraRadera
 2. Orlando är rolig - men skit i noterna! Av något skäl har översättaren fått för sig att i texten flika in små noter som förklarar att ditten och datten syftar på det och det i Vita Sachville-Vests (sp?) liv. Totalt onödigt, det kunde möjligen höra hemma i ett efterord. För mig stör det läsningen... så mitt råd är att ignorera och hoppa över, så gott du kan.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle verkligen vilja veta vad du tycker om Orlando, jag är en stor fan av Virginia och älskar verkligen Fyren, Mrs Daloway, Svart och vitt och vågen. Men med Orlando så visste jag inte vad jag skulle tycka ritkigt, den liknade inget annat jag har läst förutom Simone Beauvoirs Det omöjliga. Men den kanske blir bättre som ljudbok, vem vet. Ha det så roligt nu.

  SvaraRadera
 4. Ah, Orlando som ljudbok? *kikar på bilden* det ser det ut att vara ja. Nåmendåså Lyran, då slipper du väl fotnötterna. :P

  SvaraRadera
 5. Hmmm, jag hoppas verkligen jag slipper fotnötter i ljudboken ;-) Jag har inte läst ngt av Woolf, kanske ska jag börja med att läsa Mrs Dalloway i stället.

  Och ja visst har jag mycket att se fram emot :-)

  SvaraRadera
 6. Du har många härliga timmar framför dig, ser det ut. Orlando är härlig, det enda som behövs är ett öppet sinne. Men hur har jag kunnat missa Murkronan? Måste åtgärdas.

  (ordet jag måste skriva in för att få posta här idag var "booken", lite kul!)

  SvaraRadera
 7. Hehe "booken" är ju bättre än det snuskord en annan läsare var tvungen att skriva in i somras... Hoppas "Murkronan" är bra!

  SvaraRadera