tisdag 25 november 2008

Dagens Bokuspaket

Idag kom årets (näst?) sista paket från Bokus. I det fanns lite böcker som nämnts i var och varannan blogg. Jag tyckte därför att det var dags för mig att bekanta mig med Erlend Loe, Cormac McCarthy, Haruki Murakami och Kazuo Ishiguro. Dessutom slank det med en liten tunn roman av en Nobelpristagare - Eyvind Johnson. Utifrån vad jag läst om romanerna, förväntar jag mig att i denna boksamling finna mycket glädje, stort vemod och en hel del kusligheter.

Naturligtvis fanns det även en bok till dotterns framtida klassikersamling i paketet. Den här gången fick hon Frances Hodgson Burnetts En liten prinsessa. Den kommer det nog att utgjutas tårar över om ett tiotal år.

9 kommentarer:

 1. Vilket härligt gäng böcker!
  Är det sista paketet för året det som kommer att innehålla julklappar... ? ;)

  SvaraRadera
 2. Fint urval, men jag ser inte vad Johnson-romanen heter?

  Missa inte heller "Volvo Lastvagnar", fortsättningen på "Doppler". Så hialöst rolig!

  SvaraRadera
 3. Två riktiga höjdare här, Vägen och Never Let Me Go. Inte så muntra någon av dem, men rysligt bra.

  SvaraRadera
 4. du har fått hem ett trevligt litet paket det måste jag säga. Murakami kommer du inte bli besviken på, boken lägger sig som ett fint hölje över en medan man läser denna kärlekshistoria. Precis som du så har jag Vägen liggande hemma och ska snart komma fram till den i mitt lilla bokberg, hoppas den är så bra som alla säger. Är mest orolig att jag ska må dåligt när jag läser den, men sånt vet man ju aldrig.

  SvaraRadera
 5. Ja, sista paketet kommer nog att innehålla julklappar -- mestadels till mig :-D

  Den heter "Stad i ljus" Marianne. Ja, om jag gillar Loe blir det säkert fler böcker av honom.

  Nej, jag har förstått att humorfaktorn är rätt låg på de böckerna Spec. Och jag ska spara dem tills jag orkar det dem.

  Så fint du beskriver Murakami Lena, nu blev jag sugen att börja med den. Fast jag har ju en del annat som behöver gå först..

  SvaraRadera
 6. När man har läst "Vägen" ska man se till att ha nånting rosafluffigt och extremgulligt att se på/läsa efteråt, så att man återigen kan bli övertygad om att världen existerar och är ett relativt bra ställe. Disneyfilmer kan vara bra.

  SvaraRadera
 7. Åh så bra Martina, nu försåg du mig med en utmärkt ursäkt att köpa Anne på Grönkulla, vilken jag suktat efter senaste tiden :-)

  SvaraRadera
 8. Norwegian är otroligt vacker. Längtar efter att få läsa din recension av den.
  Jag har också inhandlat Never let me go men inte läst den ännu. Även där ska det bli roligt att få höra dina tankar.

  / Oscar

  SvaraRadera
 9. Tack Oscar, berätta vad du tycker också när du läst "Never let me go".

  SvaraRadera